donderdag 23 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - De raad in het vizier 18 januari 2014

De Raad in het Vizier De Raad in het Vizier

Verder met  de Stadsboule-vard Noord maar details fietsroutes komen bij de uitvoering nog aan de orde
ASSEN
- Bij de bespreking over Stadsboulevard Noord bleek dat er nog wat vragen waren over de fietsroutes bij de Abel Tasman flat. Ook de kruising Julianastraat/Rolderstraat zou volgens de raadsleden nog beter kunnen.
Peter Lagendijk (Chr.U)
was tevreden over de toezegging van wethouder Henk Matthijsse dat bij de uitwerking van dit bestemmingsplan dit knelpunt in de fietsroute extra aandacht zal krijgen.
Ruud Wiersema (PLOP) bleef van mening dat de wethouder meer houdt van asfalt dan van fietsers. Vooral de kruising Julianastraat/Rolderstraat is volgens de PLOP voorman onder de maat en dus voor verbetering vatbaar.
Wethouder Matthijsse benadrukte nogmaals dat nu het bestemmingsplan ter discussie staat. Details over fietsroutes worden in de uitvoeringsplannen geregeld en die zijn nu niet aan de orde.
De fietsroutes rond de Abel Tasman flat liggen aan de grens van het project, en worden niet uitgevoerd vanuit de FlorijnAs, maar vanuit het reguliere onderhouds- en vervangingsbudget.

Over het uitvoeringsplan zal te zijner tijd met de raad gesproken worden. De huidige oversteek voor voetgangers blijft gehandhaafd, maar de uitvoering laat nog op zich wachten. Dat heeft ook te maken met de ontwikkeling van het Acmesa-terrein. Ook hier geldt dat het onderhouds- en vervangingsbudget  een belangrijke rol speelt.
Het voorstel werd unaniem aangenomen en daarmee was een volgende stap in het ontwikkelen van de FlorijnAs een feit.

Bernie Wiegman

 

Laatste nieuws