zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Uitgaan 31 januari 2017

Horeca en gemeente weer hand in hand bij organisatie derde TT Festival Nieuwe Stijl

ASSEN - De horeca ondernemers die sinds 2015 samen met de gemeente Assen het festival organiseren, hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor het TT Festival 2017. Maandag werden de plannen gepresenteerd aan de andere horeca ondernemers uit Assen.
Er zit groei in het festival. Niet alleen in dagen, maar ook in het aantal bezoekers. Zo waren er in 2016  30.000 meer bezoekers ten opzichte van 2015. De organisatie verwacht de komende jaren verdere groei.

Er komen dit jaar acht muziekpodia op de inmiddels bekende lokaties.
Op de Kop van de Vaart zal, na het succes van vorig jaar, weer een groot reuzenrad komen te staan. Naast muziek is er ‘action on wheels’ op de Weiersstraat oftewel motorvermaak en zal de TT NightRide traditiegetrouw plaatsvinden op de vrijdagavond. Vorig jaar is de organisatie in het klein gestart met een merchandise markt in de Torenlaan. Deze wordt in 2017 groter en verder uitgebreid met motoren. Er wordt een ware TT beleving neergezet.
Zonder de MotoGP, beter bekend als de Dutch TT of de TT Races, is er ook geen TT Festival.Samen met het TT Circuit wordt gekeken naar activiteiten die elkaar kunnen versterken, waardoor het ‘totaal concept’ als sterker merk in de markt kan worden gezet. Deze samenwerking is voor de motorbeurzen al in gang gezet. Samen met het TT Circuit was het TT Festival zichtbaar op de Motor Expo in Assen.
Ook in Utrecht zullen partijen zich samen presenteren op de beursvloer. Daarnaast was het TT Festival afgelopen weekend aanwezig op de Racing Expo in Leeuwarden. De aanwezigheid op de motorbeurzen vergroot de zichtbaarheid van het festival en van de TT. Twee evenementen die onlosmakelijk verbonden zijn met Assen.

 
Uitgaan 27 september 2016

Margriet Eshuijs en Maarten Peters met bijzonder programma in De Amer 

ASSEN - Zaterdagavond heeft De Amer in Amen een uniek muzikaal duo in huis: Margriet Eshuis en Maarten Peters. Ze zingen en spelen verrassende make-overs van hun eigen liedjes en hits zoals ‘God is asleep’,  Black Pearl’ en ‘House for Sale’. Margriet Eshuijs staat al ruim 40 jaar op het podium. Drie keer ontving ze een Edison en ook kreeg ze De Gouden Harp.
Haar verdiensten voor de popmuziek leverden haar bovendien een Koninklijke onderscheiding op. Maarten Peters schrijft vanaf 1991 alle muziek en teksten voor Margriet en produceert haar cd’s. Daarnaast componeert hij onder andere voor Liesbeth List, Ruth Jacott, Willeke Alberti, Manuela Kemp, Syb van der Ploeg en De Kast. Maarten Peters maakt vooral ook indruk met zijn liederen die gaan over herdenken en herinneren. Zo is het lied ‘De treinen hebben kleur’ (1999) een indringende bijdrage aan de dodenherdenking op 4 mei op het terrein van het voormalige Kamp Westerbork.
Sindsdien schrijft hij elk jaar een nieuwe compositie met herdenken en herinneren als thema en daaruit is de liederencyclus ‘Bevroren Tranen'. 

Aanvang 20 uur

 

LEES OK: Persoonlijke Noten

Reserveren via: 06 83 22 56 80

Uitgaan 22 september 2016

Wandelen met een  IVN-natuurgids op natuurrijk militair oefenterrein De Haar 

ASSEN - IVN-KNNV Assen organiseert op zaterdag 1 oktober een excursie naar het militair oefenterrein De Haar bij Laaghalerveen.  Het terrein ten zuiden van Assen is vrij recent aangelegd.  Daarvoor maakte het gebied deel uit van de buurtschap Laaghalerveen. 
Bij de aanleg van het oefenterrein  is een aantal boerderijen en huizen van deze buurtschap afgebroken.  De sporen van vroegere bewoning zijn nog zichtbaar.
Militaire oefenterreinen staan bekend om hun bijzondere natuurwaarden.  Op De Haar zijn altijd reeën te zien, oeverzwaluwen nestelen er veelvuldig en ook klapeksters worden er waargenomen.
Gidsen van de natuurclub nodigen een ieder uit om mee te gaan op ontdekkingstocht. Op zoek naar sporen van bewoning en gebruik van dit bijzondere terrein maar ook naar de dieren die er nu leven. 
======================= Gebeuren: excursie op De Haar 
Dag :  zaterdag 1 okt.14u.uur 
Locatie:  start bij het informatiebord ingang oefenterrein nabij de bocht De Haar/Laaghalerveen
Deelname is gratis. Geen opgave

-

Uitgaan 16 september 2016

Meer dan 45 acts op 30 locaties v

Aantaal artiesten en locaties vergeleken met vorig jaar bijna is verdubbeld.  voor Popronde Assen
ASSEN -  Op donderdag 20 oktober komen o.a. Jeangu Macrooy, The Grand East, Radio Eliza en CYNBEL naar het centrum van Assen. Dat gebeurt in het kader van de grote Popronde die in veertig steden georganiseerd wordt. Bijzonder is dat het Asser festival qua deelnemende artiesten en locaties vergeleken met vorig jaar bijna is verdubbeld. Veel Asser ondernemers slaan de handen ineen om van dit festival een nog groter succes te maken dan vorig jaar.
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf deze week reizen 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 40 steden door het hele land. Het gaat om singer/songwriters, rappers, rockers en producers. 
In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan.Tijdens de Popronde vormen locaties in en om het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en de gebruikelijke (pop)podia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als de Abdijkerk in het Drents Museum, de winkel van Willem (Marktstraat), de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen, kapper Ed&Friends en Studio Tanner. Zaal 11, het vroegere Apollo is omgetoverd tot een waar poppodium waar naast de popronde, de Popronde Afterparty plaatsvindt.

Programma voorp 20 oktober.

Tijdens Popronde Assen vindt voor de officiele start van het programma, vanaf 13.00 uur, een aantal previews plaats op de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen; tijdens deze previews van elk 20 minuten wordt alvast een voorproefje geboden van wat men 's avonds kan verwachten.
Om 19.45 uur start het programma van Popronde Assen tijdens de grote opening in de Abdijkerk van het Drents Museum. Museumdirecteur Annabelle Birnie zal de opening hiervoor verrichten, waarna zangeres Nana Adjoa de aftrap geeft voor de Popronde. welkom via de zij-ingang van de Abdijkerk)

 

 

Uitgaan 9 september 2016
Record aantal bezoekers  voor bioscoop De Nieuwe Kolk tijdens acht zomerweken

ASSEN -  Bioscoop De Nieuwe Kolk heeft tijdens de acht zomerweken durende schoolvakantie plus de week ervoor een record aan bezoekers getrokken: 
32.000. Dat is 6.000, inclusief 4.000 bezoekers die dankzij een actie van de Jumbo, kaarten kochten, meer dan dezelfde periode in 2015. Voor de bioscoop werd uitgebreid campagne gevoerd samen met ijssalons, snackbars en vakantieparken om filmbezoek als ‘coolste uitje’ te promoten. 

De Top-5 films van Assen 
 
De top-5 van best bezochte films bestond uit : Huisdiergeheimen NL (6.512 bezoekers), Jason Bourne (3.785),  Finding Dory NL, (3.383), Suicide Squad, (3.362) en Ice Age 5 NL (1.957). Voor wie deze films ondanks de populariteit alsnog gemist heeft: ze draaien op dit moment nog steeds. 
Kinderfilms waren - zeer begrijpelijk - gewild tijdens de vakantie: er kwamen 17.000 bezoekers op af.  
 
 
 
Uitgaan 18 augustus 2016

Openluchtbioscoop met gratis films tij-dens Preuvenement

ASSEN - Tijdens het evenement 'Preuvenement Assen' verrijst op de Brink een grote openluchtbioscoop. Dit is een initiatief van bioscoop De Nieuwe Kolk, IFA Vrouw & Film en de Asser Filmliga. Er worden enkele complete filmklassiekers vertoond. Daarnaast ziet het publiek trailers van films die vanaf september gaan draaien in de bioscoop. 
De films van de openluchtbioscoop hebben een link met de programmering in de vaste bioscoop. Het eerste deel van de ‘Jason Bourne’-serie is te zien op de Brink, in de bioscoop zelf draait sinds eind juli de nieuwste ‘Jason Bourne’-film. Van de makers van ‘De Minions’ is op dit moment ‘Huisdiergeheimen’ te zien. De Asser Filmliga blijft ook in het nieuwe seizoen elke maandag- en dinsdagavond kwalitatief hoogwaardige films (in de lijn van ‘La famille Bélier’) vertonen in Bioscoop De Nieuwe Kolk. ‘Woman in Gold’ is een voorproefje op het IFA Vrouw & Film, dat op 11 en 12 maart 2017 plaatsvindt.

Traditiegetrouw worden ook voorproefjes op theatervoorstellingen en -concerten gegeven tijdens het Preuvenement.
Op het Sligro-podium in de Gouveneurstuin treden onder meer op: Izaline Calister, The Brothers Timisela, Jeans en Joris Linssen & Caramba. Ook deze optredens zijn ook gratis te bezoeken.

Pprogramma van de openluchtbioscoop 

Zaterdag 27 augustus

13.30 uur: Minions

15.30 uur: Woman in Gold

19.00 uur: La famille Bélier

21.30 uur: The Bourne Identity

Zondag 28 augustus

13.30 uur: La famille Bélier

15.30 uur: Minions

19.30 uur: Woman in Gold

De films worden vertoond zonder pauze. Filminformatie en eventuele programmawijzigingen zijn te vinden op www.preuvenementassen.nl en dnk.nl.

 

 

Uitgaan 21 juli 2016

Belg 'Stoomboot' zingt luisterliedjes in Lodewijk Napoleon 

ASSEN - hko Belgisce liedschrijver 'Stoomboo't o aan deBrink. p zondagmiddag 24 juli kooptreden in Café Lodewijk Napoleon 1809. Hij zal kleine Nederlandstalige luisterliedjes ten gehore brengen. Ook stadsdichter Kasper Peters en troubadour Melvin Bonnet staan op het programma.
De jonge Stoomboot (1992) raakte bekend bij het Belgische publiek door in 2011 de Nekka-wedstrijd te winnen. Sindsdien heeft hij op tal van Belgische festivals gestaan, waaronder Theater aan Zee en de Gentse Feesten. In 2014 verscheen het debuutalbum ‘Stoomboot’. Het optreden van Stoomboot in Assen is een onderdeel van een korte tournee door Nederland.
Verder staan dichter Kasper Peters en de cabareteske troubadour Melvin Bonnet op het programma.
Kasper Peters is op dit moment de stadsdichter van Groningen en zal een aantal gedichten ten gehore brengen.
Melvin Bonnet zal het programma openen met nieuw liedjes. 
========================

Het prgramma begint  om half vier en duurt tot ongeveer half zeesa.. De entree is gratis.

Meer info:
(06 811023 of (06 203 601 22)

 

Uitgaan 9 juli 2016
Opbrengst Rabo Midnightwalk 2016 gaat naar Stichting Leergeld Noord Drenthe
 
ASSEN - De organisatie van de achtste editie van de Rabo Midnightwalk, de leukste avondwandeling van Assen, heeft voor dit jaar een nieuw goed doel gevonden waaraan de opbrengst besteed zal worden. Dit jaar is dat Stichting Leergeld Noord Drenthe.
De stichting steunt schoolgaande kinderen (4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens omdat ze vindt dat alle kinderen mogen meedoen. De Stichting gaat het geld besteden in Assen en omgeving aan schoolspullen zoals laptops en tablets. 
Rotary Club Assen-Noord vindt dit een mooi streven en ondersteunt de initiatieven vanuit de Midnightwalk.“
De 'Mooiste wandeling van Assen' is dit jaar  ongeveer 7 kilometer. De start is bij De Nieuwe Kolk en de deelnemers lopen naar  mee langs de fraaiste plekjes van Assen. Zoals elk jaar zijn de route en het programma weer vernieuwd. Tijdens de wandeltocht worden de deelnemers verrast door ruim 20 verschillende optredens, leuke acts en bijzondere belevenissen.
De tocht wordt gehouden op 9 september 
Inschrijven is al mogelijk
voor zowel individuen als voor groepen  via, www.midnightwalk.nl . . 
 
Uitgaan 8 juli 2016
 
Programma Preuvenement 2016  uitgebreider dan ooit
 
ASSEN - Het programma van het Preuvenement Assen 2016, dat op zaterdag 27 en zondag 28 augustus plaatsvindt in de Gouverneurstuin is compleet. Het belooft een goede mix van grote namen èn kleine namen, (inter)nationale én regionale artiesten en heel veel lekker eten.
Het diverse programma is een mix van stijlen en smaken, van Mister and Mississippi tot Izaline Calister en via Joris Linssen & Caramba naar Lucky Fonz III. Nieuw dit jaar is een extra podium voor kleinkunst & lokaal talent zoals The Serenade Sisters en Melvin Bonnet. Hier treden óók de BN’ers van de toekomst op: de finalisten van de Kunstbende Drenthe.
Ook voor de jonge bezoekertjes is er genoeg te doen. 
Als klap op de vuurpijl sluit de eerste dag van het Preuvenement af met een optreden van New Cool Collective. 
Dit jaar staan er bijna dertig restaurants in de Gouverneurstuin. 
===============================================
Voor meer info:
info@preuvenementassen.nl
T: 06-53555173
 

 

Uitgaan 15 juni 2016
 
Dag en nacht extra bussen tijdens TT
 
ASSEN - Van donderdag 22 t/m zondag 26 juni rijden dag en nacht extra bussen voor bezoekers van de TT-races en het TT-festival. 
Bus Station – TT-circuit (lijn 1)
Buslijn 1 rijdt op veel momenten extra ritten.
Van vrijdagmorgen 23 juni 6:30 tot zondagavond 22:00 uur rijdt lijn 1 dag en nacht minimaal drie keer per uur.
 
Extra buslijn Station – Witten – Witterzomer (lijn 2)
Voor bezoekers van het TT-festival vanaf campings rondom Witten en Witterzomer rijdt de speciale lijn 2.
Deze lijn rijdt zowel ’s avonds als ’s nachts op donderdag, vrijdag en zaterdag.
 
Nachtbussen Groningen, Gieten, Westerbork en Dieverbrug
Nachtbuslijnen van/naar de regio rijden dit jaar allen drie nachten: donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht.
Nachtbuslijnen rijden op de volgende routes: Assen – Vries – Haren – Groningen (lijn 50, 419), Assen – Rolde N33 – Gieten (lijn 110), Assen – Hooghalen – Beilen – Westerbork (lijn 22) en Assen – Smilde – Dieverbrug (lijn 20).
 
Met deze nachtritten rijden de lijnen 50 (Assen – Vries - Groningen) en 110 (Assen – Rolde – Gieten) van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 26 juni dag en nacht minimaal een keer per uur.
Reizen met de (extra) bussen kan het makkelijkst met de OV-chipkaart op saldo. Ook is het mogelijk een kaartje te kopen bij de chauffeur.
Meer informatie over de vertrektijden en tarieven van het busvervoer TT is beschikbaar op qbuzz.nl/gd
Meer informatie over de TT races is beschikbaar op ttcircuit.com, over het TT festival op ttfestival.nl
Laatste nieuws