zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Jong & Oud - Jongeren 23 november 2016
Oktobermaand Kindermaand landelijk onderscjeiden en krijgt 25000 euro extra subsidie van provincie
 
ASSEN - De provincie Drenthe kent 25.000 euro extra toe aan Oktobermaand Kindermaand. Deze succesvolle activiteit bestaat al langer, maar de organisatie heeft een plan ingediend voor extra activiteiten. Dit plan is bedoeld om kinderen, die doorgaans moeilijker te bereiken zijn, actiever bij cultuur te betrekken.
Het project is een van de vijf projecten die zijn ingediend naar aanleiding van een oproep van gedeputeerde Cees Bijl.
De gedeputeerde: ‘De diverse culturele instellingen in Drenthe gaan steeds meer samenwerken. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Daarom is het idee ontstaan om de grote culturele instellingen in Drenthe uit te dagen om met een plan te komen om in gezamenlijkheid de cultuurparticipatie van kinderen te vergroten. Binnen het voorstel van Oktobermaand Kindermaand komen samenwerking, kennisdeling en innovatie samen.
In totaal zijn vijf plannen ingediend. Via een stemronde kozen de culturele instellingen zelf voor het plan voor Oktobermaand Kindermaand.'
Het idee voor uitbreiding van Oktobermaand Kindermaand komt van K&C en het Drents Museum.
Zij richten zich volgend jaar op kinderen die normaal niet zo snel meedoen aan culturele activiteiten.
Marieke Vegt, directeur van K&C: ‘Ruim 12.000 kinderen doen mee met Oktobermaand Kindermaand. Een geweldig bereik maar toch is er nog een grote groep voor wie kunst en cultuur niet vanzelfsprekend zijn. We willen deze kinderen in hun eigen omgeving laten ervaren dat kunst maken of bekijken heel leuk is. Zo kunnen we met het Drents Museum een expositie inrichten in een kantine van een voetbalclub met een schilderschietworkshop, waaraan niet alleen kinderen maar ook de ouders kunnen deelnemen.'
De organisaties hebben zelf in goed overleg de verschillende projecten beoordeeld. Ze zien veel samenwerkingsmogelijkheden en hebben er nu voor gekozen samen het project Oktobermaand Kindermaand uit te breiden.
Naast het onderhavige plan zijn nog vier andere projecten ingediend, waaronder het project Vlogbattle van Biblionet Drenthe en RTV Drenthe. Deze organisaties gaan nu bekijken of het project op een andere manier kan worden gerealiseerd.
 
 
 
Jong & Oud - Jongeren 21 juli 2016
'Kofferbak Verkoop' ten bate van  Scoutinggroep De Zwervers.'
 
ASSEN - Volgende week zaterdag  organiseert de Stichting Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers een kofferbakverkoop.  Deze stichting stelt zich ten doel de Asser Scoutinggroep de Zwervers financieel te ondersteunen om zodoende Scouting ook in de toekomst toegankelijk te houden voor kinderen uit alle geledingen.
In samenwerking met de binnenstad vereniging  wordt van een tot vigehoudenplaats vinden. Deze verkoop valt samen met de maandelijkse koopzondag.
Handelaren kunnen hun voopwaar uitstallen in het hart van de stad, op het Koopmansplein
Standhouders betalen een kleine vergoeding.
Deze komt volledig ten goede aan de Scoutinggroep De Zwervers. 
==============================
Volgende kofferbakverkopen vinden 
Meer inf. www.kofferbakverkoop-assen.nl/ 


 

 

Jong & Oud - Jongeren 6 april 2015

Kangoeroe Klup wil kinderen meer laten    bewegen en sociaal vaardiger maken

Kangoeroe Spektakel van AVO Assen op De Hoogspanning was succes

ASSEN Het eerste  AVO Assen Kangoeroe Spektakel dat op  het sportcomplex De Hoogspanning in Kloosterveen,  werd gehouden is zeer geslaagd.  Een honderdtal kinderen uit diverse Asser wijken heeft afgelopen vrijdag voor het eerst kennisgemaakt met de Kangoeroe Klup Kloosterveen.
Dat is een project van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met sport & bewegen.

Met wapperende Kangoeroe vlaggen werden vrijdagmiddag de eerste kinderen welkom geheten op Sportpark De Hoogspanning. Door de goede opvang door de AVO vrijwilligers waren de kinderen al snel thuis bij de club.
Jumper de Kangoeroe was ook aanwezig tijdens het Spektakel om de kinderen een leuke middag te bezorgen.
Het Spektakel ging van start met een gezamenlijke dans onder leiding van Mark Timpen. Daarna werden de kinderen in vier groepen verdeeld en vermaakte zich op verschillende manieren. Om kwart over drie werd de middag feestelijk afgesloten en gingen alle kinderen tevreden op huis aan.
Het Kangoeroe Spektakel was de aftrap van de Kangoeroe Klup bij AVO Assen. Op zaterdag 11 april start de eerste Kangoeroe training.
De Klup stelt  als  doel  kinderen in een veilige sportomgeving kennis te laten maken met diverse (sport)vaardigheden zoals mikken, wendbaarheid en  sprongkracht, maar ook sociale aspecten als samenwerken en fair play. Aan de hand van verschillende activiteiten wordt er gewerkt aan het motorisch vaardiger maken van kinderen.

Tot en met de zomer kunnen kinderen kosteloos deelnemen aan de Kangoeroe Klup.
---------------------------Aanmelden voor de Kangoeroe Klup kan via kangoeroeklup@hotmail.com.

Voor meer informatie :  
www.avoassen.nl
 

 

Jong & Oud - Jongeren 5 april 2015

Scouting Johannes Post Groep start nieuwe speltak voor jongens van 5 tot 7 jaar

ASSEN- Sscouting Johannes Post Groep start zaterdag 11 april om twee uur met een nieuwe speltak: de Bevers. Deze is bedoeld s voor jongens van 5 tot 7 jaar en is de vierde speltak naast de welpen van 7 tot 11 jaar, verkenners van 11 tot 15 jaar en Rowans van 15 tot 18 jaar.
Voor deze  Bevers zoekt de Johannes Post Groep nog jongens die op de zaterdagmiddag avontuurlijke en stoere dingen willen beleven. De laatste hand wordt gelegd aan het opknappen  van de Beverruimte in het clubgebouw aan de Houtlaan.
Alle jongens die voor de Bevers groep in aanmerking komen zijn welkom om eens te kijken wat er allemaal aan activiteiten is te beleven.  
De natuur is heel belangrijk voor Scouting. Het is een inspirerende plek om te spelen maar ook k om goed voor te zorgen. Zo leren de Bevers bijvoorbeeld waar verschillende dieren in het bos leven.
Jongens  tussen de 5 en 7 jaar die lekker stoer willen klimmen en klauteren in het bos Of broodjes willen leren bakken kunnen zich van twee uur af bij het scoutinggebouw aan de Houtlaan 107 melden.

 

Jong & Oud - Jongeren 26 maart 2015

Bij De Pioneers kan jonge jeugd seizoen lang  BEEBALL
ASSEN – Van  8 april af wordt  iedere woensdag tot eind september kunnen kinderen van  5 t/m 8 jaar op het veld van De Pioneers meedoen aan BEEBALL . een sport die een beetje lijt op honk-en softbal.
Deze sort is  een paar jaar geleden
door de Base- en Softbalbond (KNBSB) geïntroduceerd als variant op honkbal/softbal en geschikt voor kinderen.
Er zijn twee leeftijdsgroepen: de Rooky league (5-8 jaar) en de Major League (9-12 jaar).
Na de ervaringen van afgelopen seizoen wordt door  The Pioneers voor BEEBALL in de Rooky League, de jongste groep gekozen.
Jeugdspelers vanaf 8 jaar kunnen namelijk terecht bij het pupillen honkbal.
Tijdens de trainingen wrden  vooral onderlinge wedstrijdjes gespeeld tussen teams die uit vier kinderen bestaan,,. n team!
Regelmatig worden er wedstrijden of toernooien georganiseerd tussen de verschillende verenigingen uit de regio:
Knights (Leek), Bedrocks (Emmen), Blue Hawks (Zwolle), White Cats (Sneek), Caps (Hoogeveen), Blue Devils (Meppel), Blokes (Veendam), Caribe (Groningen) en Pioneers (Assen).

Bij BEEBaLL heeft plezier in het spel altijd de hoogste prioriteit.
Het veld van The Pioneers ligt aan het Dijkveldpad in Assen-Oost
Voor meer info:
www.thepioneers.nl

 

Jong & Oud - Jongeren 8 februari 2015

Leden van jarig  Scouting St.George (80) bakten feesttaarten in Asserbos

ASSEN - Scouting St.George bestaat dit jaar 80 jaar en ter gelegenheid daarvan werd  in het Asserbos de jaarlijkse groepsdag gehouden met als grote activiteit het bakken van taarten.  
Ongeveer 90 jeugdleden gingen onder deskundige leiding aan de slag om vijftien 15 taarten te maken.
tot De jongeren van 15-18 jaar werdden  uitgedaagd g om hun taarten  op een houtvuur te bakken. Na een uur stonden alle taarten op het vuur, in een oven of in de koelkast. 
Terwijl de taarten ‘in aanbouw’ waren 52 leden geïnstalleerd en kegen na het afleggen van de scoutingbelofte van de leiding de blauwe groepsdas omgehangen en werden de insignes op de scoutingblouse gespeld.
Ook 'vlogen' de oudste jeugdleden van elke leeftijds-groep (speltak genaamd) over een brede sloot naar de volgende groep. Daar werden ze van harte welkom geheten.
Ondertussen waren de taarten klaar om versierd te worden en werden deze op een enorme etagère geplaatst. Natuurlijk werd de dag feestelijk afgesloten met  het verorberen van de diverse taarten en die zaten uiteraard in een mum van tijd achter de knopen.
Om het werk te kunnen blijven doen hoopt St.George de komende tijd een groot aantal vrijwilligers van 17 jaar en ouder te mogen begroeten.  
Zij zijn nodig om diverse groepen kinderen te begeleiden. Scoutingervaring is niet noodzakelijk.
---------------------------------------------------------
Wie interesse heeft om  zaterdags op avontuur te gaan met ode  Bevers (jongens en meisjes 5-7 jaar) of Welpen (jongen en meisjes 7-11 jaar)? kan  contact op met Mireille Blauw, (
info@stgeorge.nl).
Meer info:
www.stgeorge.nl

 

Jong & Oud - Jongeren 18 november 2014

Drentse jongeren weer in debat met Statenleden bij Provinciaal Jeugddebat

ASSEN – Ook dit jaar wordt weer een Provinciaal Jeugddebat gehouden waarin jongeren de Drentse Statenleden aan de tand kunnen voelen. Dat gebeurt op 21 november in het Provinciehuis.

De provinciale politiek beslist veel voor en over jongeren en daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen.

De jonge debaters confronteren onder anderen Marianne van der Tol (D66), Peter Zwiers (PvdA) en

Jurr van Dalen (D66) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Daaronder de aanstaande Statenverkiezingen.

De heer Nico Uppelschoten (PVV) opent het debat dat door Willemien Meeuwissen (VVD) wordt voorgezeten. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 20e Nationaal Jeugddebat in april 2015 in de Tweede Kamer. Het Jeugddebat wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Drenthe.

Nationale Jongeren Raad NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken. Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren.
---------------------------------------
Locatie: Statenzaal Provinciehuis
Dag:  vrijdag 21 november

Tijd:   13.30 -16.00 uur

Bezoekers zijn welkom.

 

Jong & Oud - Jongeren 28 augustus 2014
Kennis maken met Jeugdcircus Bombari op twee instuifdagen
ASSEN Het jeugdcircus Bombari houdt traditioneel zijn instuifmiddagen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud.  Op 10 en 17 september kunnen kinderen kennis maken met de verschillende onderdelen die het circus te bieden heeft.

Ze zetten eerste stappen op het strakke koord, proberen de ballen in de lucht te houden en klimmen op elkaar als echte acrobaten. Onder begeleiding van trainers van Bombari kunnen de kinderen zich een leuke  en spannende hobby eigen maken. Het circus is sportief, artistiek  gezellig en dpammemd
De instuifmiddagen worden gehouden in het ICO-gebouw, het nieuwe onderkomen van Bombari.
De instuiven vinden plaats  van 16 tot 17 uur.  Deelname is gratis en vrijblijvend.
-----------------------------------------------------=
Meer info: 
www.bombari.
Jong & Oud - Jongeren 31 juli 2014

Natuurspelweek van de Kroezehof in teken ‘Van Graan tot Brood'
ASSEN – Ook nu wordt er in de laatste week van de schoolvakantie (11 tot en met 15 augustus) in  De Kroezehof  een Natuurspelweek georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
De 31 ste week hjeeft het thema ‘Van Graan tot Brood’ en   ordt feestelijk geopend door wethouder Harmke Vlieg.
Deze week  staat  de molen centraal en er wordt daarom een bezoek aan de molen in Rolde. Hier krijgen de kinderen  uitleg over hoe een  molen werkt en hoe de wind ontstaat. Ze  gaan aan de slag met een bouwplaat van een molen  en maken zelf een windmolen.
Bovendien leren zevan alles over verschillende granen. Dit alles wordt afgewisseld met sport en spel.
Traditioneel wordt de week afgesloten  met zelf broodjes bakken op een kampvuur.
Om de kosten zo laag mogelijk te houden, wordt met t vrijwilligers gewerkt om de groepen en de activiteiten te begeleiden.
Mochten er nog dames en heren zijn die hier een steentje aan willen bijdragen kunnen zich daar nog voor aanmelden. Ze zijn van harte welkom.
Voor op;gave en verdere informatie:
-----------------------------------------------------------
Mevr. Gerrie Zijlstra;   Tel. 352200 of e-mail zijlstra220@home.nl) en tijdens de week zelf:  De Kroezehof ( 357459 )

 

 

Jong & Oud - Jongeren 1 juni 2014
IVN presenteert nieuwe jeugdclub op Zomerfeest in Zomerfeest en Regenboogmarkt bij de Kinderboerderijhet Asserbos
ASSEN – Het IVN heeft een nieuwe jeugdafdeling opgericht met de intrigerende naam Scharrelkids ‘de Zevenster’. Deze wordt zondag 8 juni (eerste pinksterdag), tijdens het Zomerfeest op de Kinderboer-derij De Hofstede in het Asserbos gepresenteerd. 
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan een activiteit bij de IVN/KNNV-kraam of aan een korte excursie door het Asserbos.  Als ze meedoen met de prijsvraag maken ze kans op het winnen van een gratis jaarlidmaatschap van de nieuwe jeugdafdeling van IVN Assen.
Van 11 tot 16 uur is er van alles te doen bij de Kinderboerderij. Er worden schapen geschoren en kinderen kunnen daarbij een handje helpen.  Ze kunnen uilenballen uitpluizen, een wollen armbandje vilten  en een kaarsje maken van echte bijenwas. 
Een paardentram maakt tochtjes door het bos.  De toegang tot het Zomerfeest is gratis.
--------------------------------------------  --------------------------------------------
Evenement  IVN Scharrelkids op Zomerfeest in het Asserbos
Datum:  zondag 8 juni
Tijd:  11.00 tot 16.00 uur
Locatie:  Kinderboerderij De Hofstede
Laatste nieuws