zondag 24 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Kunst & Cultuur 14 oktober 2005

'Ballerina's' uit Assen in alle voorstellingen

Bombari Jeugd beleefde mooiste  avontuur in piste van echt circus


ASSEN
-  Een luid applaus klonk door de circustent van het Groot Russisch Staatscircus toen de artiesten van jeugdcircus Bombari donderdagavond de openingsact verrichtten. Afgelopen zondag werden zij geselecteerd om hun kunsten te laten zien. Dat hadden ze vooral te danken aan de perfecte samenwerking onderling.

Regisseuse Katja Smitt was er dan ook snel uit. Zo’n fantastisch stel kinderen laat je niet zomaar lopen!

Ruim acht minuten duurde de voorstelling van jeugdcircus Bombari. Lopend op een kogel, fietsen op eenwielers en de acrobatische kunsten, het waren nummers waarvoor het publiek op de banken ging. Vele ouders, grootouders en vrienden keken vol trots toe. Nooit eerder hadden Bombari-artiesten voor zo’n groot publiek gestaan.

“Het was ontzettend leuk om te doen. Ik vond het vooral ook heel spannend. Zenuwachtig was ik niet, maar tijdens het fietsen op de éénwieler ging het niet helemaal goed. Maar dat is niet erg. Dat kan altijd gebeuren”, vertelde de tienjarige Nicky Werink uit Assen. Voor een aantal dames van Bombari was dit niet een eenmalig avontuur.

Zij zullen tot zondag meewerken aan de voorstellingen van het ballet. Prachtig opgemaakt en gehuld in mooie  balletkleding kwamen ze op alsof ze niet anders gewend waren.
Regisseuse Katja Smitt van het Groot Russisch Staatscircus heeft van maandag af veel geoefend met de jeugd. “Wat deze kinderen gepresteerd hebben is heel erg  knap. Het is voor hen een hele drukke week geweest met elke dag een repetitie. Ze deden het echter zó goed, dat ik aan een aantal gevraagd heb of zij tot en met zondag het ballet willen ondersteunen”.

De twaalfjarige Marjolein Dik uit Bovensmilde en de elfjarige Tiffany Suijk uit Assen maken deel uit van dit balletteam.

“Het is spannend om dit te doen. Het is wel zwaar, we moeten elke dag oefenen en nu dus ook nog twee keer per dag optreden. Zoveel publiek zijn wij niet gewend. Als we thuiskomen zijn wij ook best wel moe, maar dat hebben we er wel voor over”, aldus een enthousiaste Marjolein en Tiffany.
Wat de meeste kinderen van Bombari betreft is dit nog maar het begin, zo lieten zij horen.
”Wij willen later naar een circusschool. We zitten nu eenmaal zelf in een circus en dat verlaat je niet zomaar!”

Iwona Douwes

Laatste nieuws