woensdag 8 december

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 20 december 2004

Historisch moment op TT Circuit

Mijlpaal bereikt door plaatsing staalconstructie voor ‘Zwevende Tribune’ met 6700 plaatsen

Zwevende Tribune TT CircuitASSEN - Om negen uur vanochtend (maandag) werd een belangrijke mijlpaal bereikt bij de werkzaamhe-den voor de bouw van de nieuwe ‘zwevende’ finishtribune bij de Geert Timmer Bocht op het TT-circuit. Het constructiebedrijf Visser uit Veenwouden was, begeleid door verkeersregelaars, vanmorgen om vijf uur uit Veenwouden richting Assen vertrokken met een  41 meter lange staalconstructie voor de  in totaal 200 meter lange tribune.

De staalconstructie werd geplaatst op twee betonnen dragers die gezamenlijk de ‘zwevende’ tribune moeten vormen.Er waren twee kranen van Wagenborg nodig om het enorme gevaarte op zijn plek te krijgen. De kranen zijn 300 tons telescoop-kranen; het transport daarvan werd verzorgd door de firma Combex Jistrum.

VEILIGHEZwevende Tribune TT CircuitID PUBLIEK EN COUREURS VERGROOT 

Voor een zwevende tribune op dit gedeelte van het circuit is gekozen om de veiligheid van coureurs en publiek te vergroten. Een aanpassing werd verlangd door de MotoGP coureurs  Valentino Rossi, Sete Gibernau, Kenny Roberts jr. en Aoki. Na de plaatsing zal BAM Utiliteitsbouw beginnen met de bouw van de betonnen tribune.

Tijdens de 75ste TT op 25 juni, zullen ruim 6700 racefans plaats kunnen nemen op een kunststof kuipstoeltje en  op comfortabele hoogte van een uniek panorama kunnen genieten. De hoogste rijen op de ‘zwevende’ tribune reiken tot circa Zwevende Tribune TT Circuitvijftien  meter.

Dit is nagenoeg op gelijke hoogte met de huidige hoofdtribune. Naast deze aanpassingen wordt ook het talud van de aangrenzende winterdijktribune verhoogd en wordt  de Stekkenwaltribune voorzien van circa 10.000 kunststof kuipzitjes.


 

 

Laatste nieuws