zondag 24 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 18 april 2010
Renze Rietveld noordelijk kampioen
Schaakclub Assen promo-veertRenze Rietveld na 89 jaar naar lan-delijke competitie
ASSEN – Het was een week van  twee unieke gebeurtenissen voor de Schaak-club Assen.  Allereerst werd afgelopen woensdag de 23-jarige Assenaar Renze Rietveld kampioen van de Noordelijke Schaakbond. Vanaf 1930 wordt dit kampioenschap gehouden en telkens werd een speler van een Groningse vereniging eerste.
Enkele weken geleden versloeg Renze Rietveld de vijftienvoudige titelhouder en international meester Erik Hoeksema in een rechtstreeks duel. Daarna maakte hij geen fouten en werd ongedeeld eerste met zes punten uit zeven wedstrijden.
Aan het evenement deden ruim 45 spelers mee, van wie zeven van Schaakclub Assen. In de top-15 zateTeam Schaakclub Assen dat promoveerden maar liefst vijf Assenaren.
Vrijdag streed het eerste team van Schaakclub Assen in de laatste competitieronde om de eerste plaats van de promotieklasse van de Noordelijke Schaakbond. Deze plek geeft recht op deelname aan de landelijke competitie.
In het 89-jarig bestaan van de vereniging is het nooit eerder gelukt om door te dringen tot dat niveau. Een aantal keren werd promotie net niet gehaald, maar ditmaal eindigde de club ongeslagen bovenaan.
Laatste nieuws