woensdag 1 december

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Ingezonden - Ingezonden stukken 22 februari 2015

INGEZONDEN***


De heer Peter Sturing liet ons weten dat hij zijn reactie op het artikel van Egbert Hehelmolen

‘Met het Factory Outlet Centrum haalt Assen het Paard van Troje in de gang’

niet als raadslid van de ChristenUnie heeft geschreven maar als ondernemer


Redactie AsserJournaal

Ingezonden - Ingezonden stukken 11 februari 2015

INGEZONDEN***

Er kwam een reactie binnen op de bijdrage van oud-wethouder Henk van Hooft

Outletcentrum in levendige, vitalle en verrassende stad?
van Egbert Hengelmolen


Oud CDA-wethouder medeverantwoordelijk voor leegstand

Mag ik oud CDA wethouder Henk van Hooft er aan helpen herinneren dat door het opportunistische projectontwikkelingsbeleid uit het recente verleden, waar hij mede verantwoordelijk voor was, de oorzaak is van  de nagenoeg niet op te lossen problemen van de Asser binnenstad?
Er is daardoor gebouwd voor leegstand  met een omvangrijke overbewinkeling, zwaar verliesgevende parkeergarages en leegstaande bedrijfsterreinen als gevolg. En dan nu met het advies komen voor nog meer projectbouw en winkels?

Onzinnig, want er is een uitstekend alternatief voor uitverkoopwinkels en dat is internet.

 

Egbert Hengelmolen

Assen

 

 

Ingezonden - Ingezonden stukken 30 januari 2015

INGEZONDEN***

Er kwam een reactie op het stuk
Raad moet krachtig verzet tegen Outlet plan bieden
Van
e heer Rob Huls uit LelystdLelystad:

Derde van centrum staat leeg. Outlet is paradepaard van gemeente


Wij hebben hier ook een Outlet maar het centrum profiteert er absoluut niet van.

De mensen bezoekenhet  centrum niet eens omdat er in de Ooutlet ook veel horeca is gevestigd en een derde van het centrum leeg staat.  
De Outlet is het paradepaardje van de gemeente dus daar wordt veel geïnvesteerd.
De rest wordt verwaarloosd!

Rob Huls

Lelystad

Ingezonden - Ingezonden stukken 29 januari 2015

INGEZONDEN ***

Van de heer Henk Linstra, oud-CDA raadslid, kwam een reactie binnen op nieuws dat er in Assen een Factory Outlet Center zou kunnen komen

Raad moet krachtig verzet tegen Outlet plan bieden

ASSEN - Hier zitten we nu echt op te wachten. Vele Assenaren zullen nu een zucht van verlichting slaken. Eindelijk een Outlet in de weilanden aan de rand van Assen.
In de jaren 90 moesten winkeliers een duur DPO onderzoek laten verrichten waaruit moest blijken dat er nog ruimte was voor detailhandel in het buitengebied.
In de regel werd toestemming verleend voor ABC producten (auto's , boten,caravans).
Maar de regels die voor de winkeliers gelden, gelden niet voor de Gemeente Assen.
Die knalt er gewoon een compleet winkelcentrum neer in het buitengebied. Ongelooflijk! Hier ligt een taak voor de gemeenteraad van Assen.
Als de binnenstad hem lief is, moet hier krachtig verzet tegen worden aangetekend.

Henk Linstra,
Assen

Ingezonden - Ingezonden stukken 11 januari 2015

INGEZONDEN***
Vrijheid van meningsuiting geen grondrecht. Geen recht om alles maar te roepen!
Er kwam een reactie binnen van de heer Johan Haasema, oud-raadslid voor de ChristenUnie , op het artikel 
Vrijheid  is geen plicht
om te beledigen
van onze medewerker Jaap Bouma ‘
Vrijheid van meningsuiting geen  recht om alles maar te roepen!
ASSEN - ‘Het voelt alsof mijn kerk, mijn moskee of synagoge is aangevallen’, zei een programmamaker op TV.
De Parijse aanslag wordt in veel reacties beleefd als aanval op iets wat in onze democratie heilig is, je zou kunnen zeggen: op de religie die voor onze samenleving bindend is – vrijheid van meningsuiting, in beeld en woord.
Maar vrije meningsuiting is een grondrecht dat geldt voor burgers in hun verhouding ten opzichte van de overheid.
Kranten, omroepen, kunstenaars en internetters mogen uitdragen wat ze willen, en iedereen moet daarvan kennis kunnen nemen ‘zonder inmenging van enig openbaar gezag’ (Europees verdrag voor de rechten van de mens, artikel 10). Maar die vrijheid is niet onbegrensd; de Nederlandse strafwet stelt (aanzetten tot) discriminatie strafbaar, inclusief belediging van een groep wegens godsdienst of levensovertuiging. Wat ons betreft houdt de overheid zich daar zo ver mogelijk buiten en garandeert zij maximale vrijheid, voor iedereen.
In het verkeer tussen burgers onderling is vrijheid van meningsuiting geen grondrecht. Er is geen recht om alles maar te roepen wat je wilt, en geen plicht om je alles te laten welgevallen.
In een samenleving moet je wel samen kunnen leven. Dat maak je moeilijk als je het nodig vindt om stelselmatig groepen mensen tegen de schenen te schoppen. Zijn we ons bewust hoeveel pijn je met woorden kunt doen?
Is er nog besef dat iets voor mensen zo heilig kan zijn, dat je er goed aan doet hen daarin te ontzien, als het je wat waard is dat ze naast je mogen leven?
Vrijheid van meningsuiting komt met plichten en verantwoordelijkheden, zegt het Europese verdrag.
Dus is het antwoord op de aanslag in Parijs niet, zoals een burgemeester donderdagavond zei: ‘Onze stem nóg luider laten horen, nóg luider, nóg luider.’ Als journalisten of tekenaars die keuze maken, is dat hun goed recht, maar het samenleven van mensen met al hun verschillen in overtuiging, levensstijl en cultuur is er niet mee geholpen.
Maar daarmee is niet gezegd dat Charlie Hebdo deze tegenreactie op wat voor manier dan ook over zichzelf heeft afgeroepen. Niets rechtvaardigt de wijze waarop twee of drie terroristen woensdag-ochtend in Parijs hun gelijk kwamen halen.
Wie gekwetst is, wie meent dat zijn god of zijn profeet beledigd is, is zélf verantwoordelijk voor zijn reactie. En niemand anders.
De daders van Parijs zijn extremisten, die waarschijnlijk niets liever willen dan de samenleving die zij haten, uit balans brengen. Vergeldingsacties tegen moskeeën, moslims buitensluiten, angst zaaien zou het slechtste antwoord zijn.
Wat zou Jezus doen? Waarschijnlijk: de treurende families troosten, en daders en hun geloofsgenoten opzoeken en laten zien dat al dat geweld niet nodig is. ‘Laat de wraak maar aan mij over …’
De liefde is niet grof en laat zich niet boos maken. Zij zal nooit vergaan.


 

Ingezonden - Ingezonden stukken 6 december 2014

INGEZONDEN***

Trouwe medewerker Jaap Bouma vraagt ditmaal de aandacht van de gemeente voor het doolhof dat moet worden door geploegd om de Live Uitzending van de zitting van de Asser raad op de computer te kunnen aanschouwen, Hij heeft er het moeilijk mee en roept om hulp.

Het grote donkere bos van  de gemeente website
ASSEN - De raadsvergadering kunnen we op de computer volgen. Een tijdje geleden wist ik het paadje in ‘het grote donkere bos van de gemeente website’ te vinden.
Wel een kronkelpaadje, maar het lukte. Gisteravond opnieuw geprobeerd. Moest een heel nieuw paadje zoeken in een andere doolhofachtige omgeving. Het is gelukt!
Beste gemeentemensen: uw  website hoeft geen demonstratie van uw digitale vaardigheden te zijn. We zijn al lang overtuigd dat u veel weet op dit gebied. Maar denk ook even aan de burgers van deze stad die wat minder digitaal begaafd zijn.
Kunt u het wat gemakkelijker voor ons ( de dommige burger) maken en duidelijk aangeven hoe we snel en eenvoudig bij de gewenste pagina kunnen komen?
Alvast bedankt voor uw ongetwijfeld welwillende medewerking

Jaap Bouma
Assen

 

 

Ingezonden - Ingezonden stukken 17 oktober 2014

INGEZPNDEN***
Moeten lange en korte menen straks gescheiden bij Albert naar de kassa,
vaagt Jaap Bouma zich af
ASSEN - De kassamedewerkers (mv) bij de AH moeten staan omdat ze dan beter met de klanten kunnen communiceren, schrijft Jan Hof.
Als ik me dat probeer voor te stellen, vraag ik me af hoe het dan moet met lange en met korte mensen. Die heb je nu eenmaal nietwaar. Moeten de klanten straks door een poortje met sensoren waar aangegeven wordt naar welke kassa ze moeten?
Ook al staat daar een rij en de andere kassamedewerkers (mv) zitten te wachten?
Worden deze medewerkers in de toekomst ook nog aan genomen op basis van lichaamslengte?
Het leven wordt er niet gemakkelijker op.
Het positieve in deze proef is dat de artsen er wel blij mee mogen zijn. Veel rugklachten levert extra werk op.

Jaap Bouma

Ingezonden - Ingezonden stukken 5 oktober 2014

INGEZONDEN***
Kunnen burgers wel meedenken en meepraten?

Ed Schut zegt er het zijne van.
Kiezersbedrog rond
de OZB?

ASSEN - De gemeente Assen moet de komende jaren veel nieuwe taken uitvoeren, echter met veel minder geld.
Het College van B en W stelde voor om de OZB extra te verhogen.
 
Een aantal partijen in de raad liet weten dat zij dit kiezersbedrog vonden, omdat beloofd was de OZB alleen maar trendmatig te verhogen. Wethouder Albert Smit liet weten dat de partijen dan maar met alternatieven moesten komen om de begroting sluitend te krijgen. Dat lijkt mij een hele moeilijke klus.
Maar waarom moet dit moeilijke probleem alleen door onze plaatselijke politici opgelost worden? Het gaat om de inwoners van Assen, maar tot nu toe hebben zij er niets over te zeggen.
Alle politieke partijen hebben de mond vol over participatie van de burger, maar het blijft bij woorden. Laten we de ‘oude politiek’ nu eens achter ons laten.
Zowel het College als de raad kunnen een oproep doen aan de Asser bevolking om met bezuinigingsvoorstellen te komen en over uitvoering van gemeentelijke taken. 
Er zijn voorbeelden in het land geweest waarbij uit de bevolking zeer goede bezuinigingsvoorstellen naar voren gekomen zijn.
Uiteraard ligt de uiteindelijke besluitvorming bij de gekozen gemeenteraadsleden.
Rondom verkiezingen kunnen we als burger als we het centrum in gaan niet om al die politici heen die ons aanspreken en zij spreken zich allemaal uit dat zij de burger serieus nemen.
Neem nu de burger ook serieus en vraag hen vooraf in een goed opgezette campagne hoe de gemeente de komende periode haar taken
moet uitvoeren en binnen welk financieel kader.

Ed Schut

Assen

 

Ingezonden - Ingezonden stukken 27 augustus 2014

INGEZONDEN***.
Van Jaap Bouma  kwam het volgende Ingezonden Stuk binnen.
Afvalcontainers  op Joods Monument
ASSEN - Wandelend door de stad zagen we tot onze verbazing  vlak voor het Joods Monument, op de kop van  de Oudestraat vuilcontainers geplaatst. Containers met een blauw deksel.
In rotaal stonde er vijf stuks. Voor het monument staan lijnen en er is een bordje dat aangeeft dat de ruimte binnen de lijnen niet gebruikt mag worden.
Mijn vraag is: kan er geen ander plek gevonden worden voor het plaatsen  van die containers?
Afvalcontainers vlak voor het Joods Monument… dat  kan toch echt niet!
Jaap Bouma

Lees ook:

Reactie van de Redactie
Nog steeds gebrek aan historisch besef.
Ook bij gemeentelijk apparaat

Ingezonden - Ingezonden stukken 30 juli 2014

INGEZONDEN***
Van de heer Egbert Hengelmolen ontvingen wij de volgende bijdrage

Ban de tijgermug!

ASSEN - Op en rond het bandenhandelsbedrijf Dikabo op het Industrieterrein zijn onlangs Aziatische tijgermuggen gesignaleerd.  Tijgermuggen zijn de overbrengers van de beruchte ziekte knokkelkoorts (dengue).
De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) neemt geen halve maatregelen en gaat de komende weken de Aziatische tijgermug met de gifspuit bestrijden. Dit is dweilen met de kraan open want de bron van het kwaad wordt niet aangepakt. Dikabo is namelijk een broeinest van tijgermuggen. Dit bedrijf importeert deze banden namelijk inclusief de eitjes van de tijgermuggen uit gebieden waar deze muggen voorkomen. Tijgermuggen leggen hun eitjes op plekken waar plassen warm stil water kunnen ontstaan, dit stille warme water dient als broedplaats voor de larven. Oude autobanden die veelal in de buitenlucht bewaard worden, behoren tot de favoriete broedplaats van de tijgermug. Als deze geïmporteerde banden bij Dikabo droog en koel bewaard zouden worden, is een uitbraak van een tijgermuggenplaag nagenoeg uitgesloten.
Knokkelkoorts is een zeer ernstige virusziekte die vooral niet onderschat moet worden.
De oorzaak van deze tijgermuggenuitbraak in Assen behoort daarom direct en keihard bij de bron te worden aangepakt. De gemeente Assen moet Dikabo verplichten de banden koel en droog op te slaan. Voorkomen is beter dan genezen.
Ban de tijgermug!

Egbert Hengelmolen,
Assen

Laatste nieuws