zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 2 december 2017

Zaken die ons raken

Wie plukt de vruchten?

ASSEN- Een brief van Univé. Het zal

wel over een zorgverzekering gaan, zei ik. De brief werd  op het stapeltje gelegd. ‘Maar dat had je gedroomd’, riep mijn vrouw even later. Het is een aanmaning. Heb je een rekening vergeten op tijd te betalen, vroeg ze. Mijn geheugen is niet feilloos, maar een rekening van Univé kon ik me niet herinneren. Nog even zoeken op het internet. Heel vaag schoot me iets te binnen. Er was ooit een briefje binnen gekomen dat ik wel had bewaard, maar dat niet tot actie leidde.
Ja hoor, na wat rommelen kwam het briefje weer op het scherm. Het bedrag klopte. Nu komt het weer boven zei ik. Vermoedelijk heb ik gedacht dat dit een aankondiging was. De echte rekening zal wel via de post komen, vermoedde ik. De vraag was, of we zo snel mogelijk via het internet of via andere elektronische mogelijkheden onze rekening wilden voldoen. Boete kon bij niet snel reageren wel eens het gevolg zijn.

Heb Univé gebeld en verteld dat wij het internet niet gebruiken en willen gebruiken voor betalingen.
Dat is een afspraak die we gemaakt hebben. Afspraak is afspraak, nietwaar. Na wat heen en weer gepraat, kregen we toestemming om via een eigen giroformulier de betaling te doen. Univé stuurt zelf geen giroformulieren meer. De betaling is de deur uit. Nu maar hopen dat het allemaal binnen de tijd wordt overgeboekt.

Internet kan ook een plaag worden.

De vruchten van Univé smaakten even niet zo goed.

 

 

Jaap Bouma.

 
 

 

Laatste nieuws