donderdag 23 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 10 november 2017

Zaken die ons raken

Lasten en lusten.

 
ASSEN- Wat zijn we toch sufferds, hoorde ik mijn vrouw zeggen. Verbaasd keek ik op. Dergelijke uitspraken ben ik niet van haar gewend. Er moest nu toch wel iets ‘ergs’ aan de hand zijn. Wat is het probleem vroeg ik. Moet je horen, zei ze. Wij betalen onze belastingen altijd keurig en prompt op tijd. We doen dat volgens de spelregels. Maar die grote bedrijven met die aandeelhouders, die straks ook geen dividendbelasting meer hoeven te betalen, die mogen de belasting ‘ontwijken’.( Stond in de krant.) Zo noemen ze deze toegelaten ‘ontvreemding’. Dat is niet strafbaar zeggen ze. Het is alleen maar moreel onjuist.
Uit ervaring weet ik dat de gewetens bij grote bedrijven enorm elastisch zijn. ‘Moreel’ is een vrijwel onbekend begrip. Ook lazen we dat een inspecteur van de belastingdienst een foutje had gemaakt. Hierdoor is onze schatkist weer heel wat miljoenen (169) minder gevuld geraakt. Dat geld zal wel in de zakken van de aandeelhouders en zo terecht zijn gekomen. Bij ons gaat het om enkele tientjes waar we ons druk over maken. We kijken en met ons duizenden anderen, de aanbiedingen na, om maar niet te veel te betalen voor de boodschappen. Maar dit soort individuen lacht ons vierkant uit.
Ik begrijp niet dat onze regering al dit soort zaken toestaat en toegestaan heeft. Van de VVD kan ik dat nog wel wat begrijpen, maar die andere partijen die zich sociaal noemen begrijp ik niet. Sterker nog, ik wijs dit gedrag af. Voor mij blijft deze ontwijking gewoon ontduiking. Dus verwerpelijk en strafbaar.

 

Zwakste schouders en de zwaarste lasten? Nee toch!!!

 

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws