zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 2 november 2017

Zaken die ons raken

Wantrouwen.

ASSEN- We hebben een nieuw kabinet. Dat zal u niet zijn ontgaan, vermoed ik. Het motto van dit kabinet is ‘vertrouwen’. Het merkwaardige is, dat ik dat vertrouwen helemaal niet heb. Ik krijg zelfs in toenemende mate een gevoel van wantrouwen. Iedereen gaat er financieel op vooruit werd er direct geroepen. Daar begon het mee. O ja, er werd nog wel in de kleine lettertjes vermeld, dat de toename niet voor iedereen even groot zou zijn, maar we gingen er toch op vooruit. V
andaag lees ik weer iets over een toename van de zorgpremie die er niet om liegt. Het gekke is dat mijn vertrouwen in de meeste linkse politie ook bovenmate is geslonken. Ja, roept Asscher: ‘We moesten Nederland uit de crisis halen, en dat is gelukt. Daar ben ik trots op’. Wat niet wordt vermeld is het feit dat het ten koste van de ‘onderkant’ van de samenleving is gegaan. Met de ‘onderkant’ bedoel ik de mensen die het minste verdienen en de mensen die het meest kwetsbaar zijn. De zieken en de ouderen.
Verder lezen en horen we dat het bedrijfsleven grote belastingvoordelen mag gaan incasseren. Dat de thuiszorg nog verder moet krimpen. Topsalarissen worden niet of nauwelijks aangepakt. De verschillen tussen arm en rijk nemen nog steeds toe, zegt men. Eerlijk gezegd: Ik heb er geen goed gevoel over. De regeringsverklaring moet nog komen. Daar wordt misschien iets meer duidelijk. Vroeger volgde ik die verklaring met grote interesse, maar deze verklaring zal aan mij voorbijgaan. Zodra ik die mevrouwen en mijnheren hoor, denk ik nu: Ik vertrouw u niet. Wat u zegt heeft geen of weinig waarde.


Vertrouwen nee. Wantrouwen  ja.

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws