zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 25 oktober 2017

Zaken die ons raken

395.000 euro per jaar.


ASSEN- Zijn we er zo langzamerhand aan gewend geraakt, vragen wij ons af. Aan de hoge beloningen voor de ‘top bestuurders’  van grote bedrijven. We lazen over de beloning van de nieuwe topman van de KPN. U weet wel een deel van de telefoonmaatschappij die vroeger gewoon PTT heette. Die nieuwe topman is een Italiaan met ook een Colombiaans paspoort.  Dat is op zich niet belangrijk, maar wij vragen ons wel waarom die dubbele  nationaliteit moet worden vermeld.

Die mijnheer gaat 935.000 euro per jaar verdienen/krijgen als vaste beloning. Daar bovenop komt dan nog een variabele beloning. Per dag is deze mijnheer zeker van een bedrag van 2561,- euro. Dat bedrag ontvangt een bijstandsmoeder met twee kinderen en met alle toeslagen die er zijn, per maand nog niet eens. Dit meen ik te mogen vaststellen op basis van gegevens van het internet. Nu zal er bij de mijnheer van de KPN wel wat belasting af gaan vermoeden we, maar laten we daar de variabele beloning maar geheel voor gebruiken.

Maar, dit is maar een rekensom. Het gaat mij erom dat er vrijwel helemaal geen reactie komt op deze enorme scheefgroei. We zijn bijna immuun geworden lijkt het wel. ‘Och je kunt je er wel druk over maken, maar dat helpt niet meer’. Verspilde energie lijkt het wel. Waar is de strijdbaarheid en het elan van het socialisme gebleven vragen wij ons af. We maakten ons daar vroeger wel druk over. 
Vinden we dit soort zaken niet meer belangrijk? Hebben we het zo goed dat dit niet meer nodig is? Veel vragen waar we het antwoord niet op weten. Maar hoe het ook  is, het is niet rechtvaardig naar ons gevoel. Het wordt wel weer tijd voor een strijdbare  en een socialer samenleving vinden wij. Dit mag zo niet verder ontsporen.

‘Willen we naar de Dam, dan gaan we naar de Dam!’

 

Jaap Bouma.

 

 

 

 

 

Laatste nieuws