zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 17 oktober 2017

Zaken die ons raken

Merkwaardig?

 

ASSEN- Nee, ik heb er heus geen duidelijke mening over. Sterker nog: Het laat me eigenlijk volkomen koud. Het gaat over het veel besproken ‘Outlet Centrum’ dat op een terrein bij het TT-circuit wel of niet gaat komen. Als het er wel komt wordt het TT gebied misschien wat minder doods dan het nu vaak is. Het zijn tot nu ‘grote investeringen die zo nu en dan worden benut’. Als dat rendabel is moet er wel veel aan toegangskaarten en zo worden verdiend.

Maar waar ik door werd getroffen, was het bericht dat één van de tegenstanders van het Outlet Centrum, directeur is van de vastgoed onderneming met de naam ‘Ploegmakers Beheer’. Die vastgoed onderneming is eigenaar van de winkelcentra aan de Nobellaan en  het winkelcentrum ‘Vredeveld’ in Assen Oost. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand met dergelijke belangen voorstander van het winkelgebeuren bij de TT-baan zou zijn. Beroepshalve moet hij wel tegen dat plan  zijn. Als hij in de raadsvergadering het woord gaat voeren, dan draagt hij twee petten. De ene pet is z’n dagelijkse pet. De ‘pet’ waar hij van bestaat. De andere pet is, laten we zeggen de zondagse pet. Een pet die hij zo nu en dan draagt.

Een schoolvoorbeeld van iets dat op belangenverstrengeling lijkt. Ik denk als buitenstaander dat iemand met twee van dit soort petten, zich tijdens de vergaderingen stil moet houden. Sterker nog, hij doet er goed aan om vergaderingen over dit soort kwesties te mijden. Je bent vertegenwoordiger voor je kiezers en niet voor je eigen bestaan nietwaar. Dat geldt trouwens voor alle raadsleden die via hun werk betrokken zijn bij belangen van de winkelnering is Assen.

Hoogst merkwaardig!


Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws