zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 10 oktober 2017

Zaken die ons raken


Milieu.


ASSEN- In de Asser Courant lazen we een berichtje dat aanleiding was voor een discussie aan de ontbijttafel. De gemeente Assen betaald 2 miljoen euro voor een tribune op het terrein van het TT circuit. Dat was het bericht. Regelmatig rijden we via het circuit naar Hooghalen. Lekker rustig en geen gejakker van allerlei hotemetoten die denken dat ze het druk hebben. Of misschien zijn het wel analfabeten. Verkeersborden kunnen ze vermoedelijk niet lezen.

Opvallend is dat de tribunes bij het circuit erg weinig worden gebruikt. Een paar keer per jaar zijn ze bezet. Maar dan is er sprake van een groot  evenement. De gemeente die zo voor het milieu is, bij voorkeur auto’s buiten de stad houdt en het parkeren zo duur gemaakt heeft, dat we regelmatig uitwijken naar buurgemeentes voor onze inkopen, die gemeente ‘verspilt’ gemeenschapsgeld. Dit gedoe waarbij veel auto’s het milieu vervuilen en waar mensen in of op vervuilende herrie makende voertuigen hun leven wagen om maar snel mogelijk een zinloos rondje te rijden. Ja, dat heet motorsport. Ik weet dat veel liefhebbers van de motorsport zullen steigeren als ze dit lezen. Maar niet iedereen houdt van deze ‘sport’. ( Elektrisch aangedreven auto’s vervuilen via bandenslijtage het milieu ook met fijnstof. Meer onderzoek is op dit punt nog gewenst).

Als deze 2 miljoen euro was besteed om de parkeertarieven laag te houden, dan zou de nu zieltogende binnenstad er misschien wat anders hebben uitgezien. (Parkeergarages worden wel elke dag geregeld gebruikt.) Maar nu lijkt deze kans weer verkeken. Zou er nog wat in de grote pot van de gemeente zitten? We hopen het beste maar vrezen het……………    

Milieu:  Worden de juiste keuzes gemaakt?

 

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws