zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 6 september 2017

Zaken die ons raken

175.000 euro.


ASSEN- Moet dit bij het plastic, vroeg ik aan mijn vrouw die verdiept was in de krant. (D.v/h.N)  ‘Keukenkastje’, was het antwoord. Daar hangt het lijstje waarop staat waar het thuis hoort. Stond er niet bij merkte ik op. Doe maar wat, hoorde ik tot mijn verbazing. En dat van mijn vrouw, die uiterst precies is als het over afval scheiden gaat. Wat is er aan de hand vroeg ik lichtelijk ongerust. Moet je horen, zei ze. Nu hebben de gemeente en de provincie samen 175.000 euro subsidie gegeven aan de motor waaghalzen, die over die zandbulten rijden.
Dat zand wordt eerst op de baan gelegd en na afloop weer verwijderd. De belangrijke dames en heren en hoe die verder ook maar mogen heten, hebben er maar wat champagne tegenaan gegooid. Zal wel een goed merk geweest zijn vermoed ik zei ik, wat zout in de wond strooiend. Geen ‘chateau migraine’ denk ik. Leuk voor de mensen die van de bijstand moeten leven of de mensen die via de voedselbank aan hun kostje moeten komen. Die drinken misschien als het een keer meevalt wel ’Chateau migraine’. Of de mensen die moeite hebben om de steeds maar stijgende zorgpremie te betalen. Of:… vult u zelf maar aan.
Maar, het is ook helemaal niet goed voor het milieu, zei ik. Wij krijgen te horen dat de gemeente geld mis loopt als we het afval scheiden niet goed doen. Of we krijgen een briefje aan de container, voor iedereen duidelijk zichtbaar, dat we ‘foute mensen’ zijn. En die motoren, plus de bezoekers die met een auto komen, vervuilen wellicht veel meer dan wij goed kunnen doen. Nee, hier klopt niks van was onze conclusie. Daar betalen we liever geen belasting voor.

Het is een wat cynisch verhaaltje, maar we zijn dan ook echt wel boos.

Dit kan toch niet!


Jaap Bouma 

Laatste nieuws