zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 31 augustus 2017

\

Zaken die ons raken

Storend.


ASSEN- Het gebeurt veel te vaak vinden wij. De melding van een ‘unieke code’ die je even moet activeren om te zien of je een prijs hebt gewonnen. Zodra je denkt dat het wel iets is, en je probeert achter de computer (waar je trouwens 'voor‘ zit) te voldoen aan de gestelde vragen, komt de aap uit de mouw. Het bericht verschijnt dat je met het activeren en verzenden van het geheel, gebeld kunt worden door de één of andere loterij. Daar wringt het bij ons altijd. We willen niet meespelen in een loterij. We hebben geen principiële redenen om dat niet te willen, maar ik heb wel wat aan statistiek gedaan.

Aan kansberekeningen en dat soort zaken.  Als je daarover sommetjes maakt en de kans op een prijs bekijkt, dan steunen wij liever rechtstreeks een door ons zelf gekozen ‘goed doel’. Dan omzeilen we tenminste al die extra kosten van directies en strijkstokken die bij een loterij horen.

Vaak zijn de aanwijzingen over de toegevoegde loterijen verborgen in de kleine lettertjes. Soms kom je de aanwijzing pas tegen bij het invullen van de gegevens. Voor je het in de gaten hebt ben je de klos. Deze week kregen we een mail van de plaatselijke AH in onze wijk. ‘Uw gratis zomer lot’, in duidelijke grote letters stond er. 
Onderaan in kleine lettertjes ontdekten we een loterij. We vinden het onbegrijpelijk dat een dergelijke onderneming zich hier mee inlaat. Maar misschien zijn we wat allergisch geworden voor dit type ‘koppelverkopen’. Wellicht dat andere klanten het wel op prijs stellen dat dit wordt gedaan. Daar moet je natuurlijk ook ruimte voor laten. De bedoeling zal wel goed zijn, maar het is voor ons echt niet nodig. Als je als supermarkt iets voor je klanten wilt doen, doe het dan gewoon. Rechttoe, rechtaan. Voor loterijen zijn voldoende andere mogelijkheden denken wij.

Koppelverkoop: Nee, in het kwadraat.

 

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws