zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 25 augustus 2017

 

 

Zaken die ons raken

Interesse?

 

ASSEN- De vorming van een nieuw kabinet duurt nu al maanden. Van tijd tot tijd sijpelen er wat berichten door. Dan vergaderen ze hier , dan zijn ze  met vakantie, dan gaan ze weer ergens anders vergaderen en nu zijn ze ‘de hei op’. Al met al lijkt het een ‘gebed zonder einde’. Steeds weer die zichzelf belangrijk vindende gezichten van uit een auto met chauffeur. “Ja, we hopen ‘meters te maken’ de komende tijd”, klinkt het dan. Er dreigt een situatie te ontstaan die bij ons alle interesse in de politiek doet verdwijnen.
Het nieuws dat naar buiten komt gaat in mijn beleving over ‘onnozelheden’. Zoals het zingen en het verplicht leren van het volkslied. Dit allemaal terwijl de ouderenzorg afgebroken is en om verbeteringen schreeuwt. Terwijl de ziekenhuizen de oude mensen die nog hulp nodig hebben, niet meer kwijt kunnen in verzorgings- en verpleeghuizen. Het onderwijs dat kampt met te weinig leerkrachten. De grond die in Groningen trilt en schud. De mensen die daar hulp vragen worden met een kluitje in het riet gestuurd. De noodzakelijke overschakeling naar ander energiebronnen die maar niet van de grond komt. De voedselbanken, de toenemende verschillen tussen arme en rijke mensen.  Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zo langzamerhand dreigt onverschilligheid de overhand te krijgen. Het gevoel van ‘de eigen baantjes’ en eigen politieke belangen krijgen de voorrang bij allerlei beslissingen.
De burgers worden gedegradeerd tot ‘kiesvee’. Tijdens een gesprekje met goede vrienden bleek ons dat deze gevoelens ook daar aanwezig zijn. Geen enkele interesse meer, zei onze vriend. Desinteresse bij zeer betrokken burgers dreigt de overhand te krijgen. Daarom deze oproep: Schiet alstublieft wat op. Geen achterkamertjes gekonkel meer. We zijn het zat aan het worden.

Pak de echte problemen eens duidelijk zichtbaar voor de burgers aan.

 

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws