zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Nieuws 11 januari 2017

Proef om stadsdienst te propageren

Bezitters van Wmo pas mogen half jaar gratis op stap met de Cityliner  

ASSEN - Om het gebruik van Cityline door Wmo pashouders te vergroten, heeft het college van B en W besloten dat Assenaren met een Wmo pas van nu af  gedurende een half jaar gratis de bus mogen pakken. Ondanks een sterke groei van het aantal reizigers in de tweede helft van 2016, is een verdere stijging nodig om dit nieuwe stadsvervoer meer rendabel te laten rijden. Het college geeft Cityline nog een jaar om zich te kunnen bewijzen.
Sinds december vorig jaar rijdt Cityline in bijna alle wijken van Assen. Met deze nieuwe manier van vervoer wilde de gemeente Assen het verdwijnen van  de stadsbussen opvangen en Assen bereikbaar houden voor mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer. Ook is Cityline in veel gevallen een goed en goedkoper alternatief voor de Wmo taxi.
Een groot aantal Assenaren heeft inmiddels kennisgemaakt met deze nieuwe vorm van stadsvervoer. Het aantal reizigers steeg in de tweede helft van 2016 naar ongeveer 1000 per week. Als reden om met Cityline te reizen noemen reizigers de professionaliteit van de chauffeurs en het feit dat ze hun reis beter kunnen plannen.
Om het gebruik van Cityline onder Wmo pashouders te laten toenemen biedt de gemeente hun per 1 januari de mogelijkheid om gratis te reizen. Op die manier wil de gemeente zo veel mogelijk inwoners met een Wmo pas laten kennismaken met Cityline.Cityline is eind 2015 begonnen als proef. De ervaring in andere gemeenten laat zien dat het vaak meerdere jaren kost om voldoende reizigers te trekken om een nieuwe vorm van vervoer rendabeler te laten rijden. Daarom heeft het college besloten de proef met een jaar te verlengen. Met vervoerder VMNN zijn afspraken gemaakt om de kosten terug te dringen.

 

 

Laatste nieuws