zondag 28 november

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Nieuws 16 december 2016

Aantal uren bezoekersregeling in parkeer gebieden verhoogd van 400 naar 1.200 uur

ASSEN - De gemeente heeft het aantal bezoekersuren in zones waar parkeervergunningen van kracht zijn verhoogd van 400 naar 1200 uur. Dat gebeurt  naar aanleiding van de vele klachten van bewoners. Ook bewoners die (mantel)zorg ontvangen zijn hiermee geholpen. Door meer bezoekersuren toe te staan, kunnen (mantel)zorgverleners ook op de bezoekersregeling parkeren.

De vergelijking met andere steden ging niet volledig op, omdat de situaties niet 100 % vergelijkbaar zijn. In Assen wordt geen mogelijkheid geboden om bezoekers te blijven ontvangen als de uren op zijn. In de vergelijkbare gemeenten kan dit wel, door het kopen van een parkeerkaartje of door middel van een kraskaart. Daarom is het aantal vrij te besteden uren verhoogd naar 1.200 uur. De limiet wordt gesteld om misbruik van de bezoekersregeling te voorkomen.
Eerder heeft de gemeente toegezegd dat er een oplossing komt voor bewoners die (mantel)zorg ontvangen.
Door het verhogen van de bezoekersuren, kunnen (mantel)zorgverleners ook op de bezoekersregeling parkeren. Bewoners met (mantel)zorg die niet voldoende hebben aan de 1.200 uur, kunnen een afspraak maken bij de balie in het stadhuis. Er wordt dan in gezamenlijk overleg naar een oplossing gezocht.

Bewoners die minder digitaal onderlegd zijn, kunnen een afspraak maken bij de balie in het stadhuis. Voor deze mensen levert de gemeente maatwerk in de vorm van een papieren bezoekerskaart. Daarnaast is gebleken dat een digitale vergunning slecht werkbaar is voor bedrijven uit bepaalde branches. Ook zij kunnen een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. 
Door het verhogen van de bezoekerskaarten, kan de parkeerdruk in sommige straten verhogen. In 2017 wordt het nieuwe digitale systeem en de parkeerdruk gemonitord. Indien nodig worden er maatregelen getroffen.

 

 

Laatste nieuws