zondag 24 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Wonen & Werken - Wonen 22 januari 2013

Plannen  Stichting Senioren-bouw voor tweede project woningen voor 55-Plussers bij Kloosterveste
ASSEN – De Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland  heeft plannen om na Baggelhuizen een tweede senioren-project uit te voeren bij  de Kloosterveste. De gelegenheid daartoe is geschapen doordat de gemeente daar de grond van ontwikkelaar BA(M) heeft overgenomen en bereid is een deel daarvan af te staan aan de stichting. Het gaat om een kleinschalig project van 15 tot 20  woningen voor 55-Plussers.
Het gaat hier om de plek langs de Vestesingel waar de huisartsenpost heeft gestaan, op wandelafstand gelegen van de voorzieningen in het winkelcentrum.
Het project bestaat uit maximaal 20 woningen die voldoen aan alle gemaks- en comforteisen van senioren die in dezel levensfase wel bestendig willen wonen, maar niet op een appartement of aanleunwoning aangewezen willen zijn.
De te bouwen woningen worden volledig aangepast aan de levensfase van senioren. Kopers kunnen zelf kiezen aan welke eisen de woning moet voldoen..
Samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties biedt mogelijkheden om zelf, of collectief, de nodige zorg te organiseren. Op deze manier kunnen senioren hun actieve levensstijl behouden middenin de wijk Kloosterveen,. 
Het gehele ontwikkeltraject duurt gemiddeld één tot ander-half jaar plus één jaar bouwtijd. Dat geeft senioren de tijd om hun huidige woning te verkopen.
__________________________________________________
Voor meer info:  www. Seniorbouw.nl

 

Laatste nieuws