zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Uitgaan 8 december 2008

Ineke v.d.Voorde tot lid van verdienste
van
bloeiende jazzclub Assen benoemd

Geïnspireerde band uit Enk-huizen liet enthousiast publiek opgewekt naar huis Ineke vn de Voorde tot erelid vannJazzclub AAssen benoemdterugkeren

ASSEN -
Jazzclub Assen had het zondagmiddag weer. Het uitno-digen van de Enkhuizer zeven-mansformatie ‘Jazzpiration’ was weer een schot in de roos. Van het openingsnummer af tot de daverende finale kon het publiek zich onderdompelen in de hartveroverende klanken van de Enkhuizer senioren met trompettist Arie Nederlof (74) als de supersenior.  Toen de laatste klanken de grote zaal van De Hertenkamp hadden verlaten, was nog niemand na het drie uur durend optreden vertrokken.
Heerlijke dixieland, aangrijpende blues, prachtig spel en prima vocale bijdragen, hielden het publiek in de ban.
Alle bandleden verdienden lof: Herman Wildenberg (trombone zang en aardige annonces en duidelijk de leider van de band),  saxspeler Jan Tool (prachtige klank), Arie Nederlof (trompet en kornet)  de inspirerend spelende Jacques Jansen op de frivole tingeltangel piano, Joop Paartman (banjo en prima zang)  Anton Schwiertz (te bescheiden maar uitstekend op bas) en Joop Mos (slagvaardig drums). Een bijzonder inspirerende band, die ook nog volop de voetjes van de opgewekte plussers van de vloer kreeg..
Een bijzonder gebeuren tijdens deze uitbundige jazzmiddag was de benoeming van Ineke van de Voorde, echtgenote van Jazzclub Assen pionier Jan, tot lid van verdienste vanwege haar vele verdiensten vanaf het begin van het bestaan voor de Ineke van de Voorde tot erelid van de Jazzclub Assen benoemdjazzclub.
”Toen gebeurde het vaak dat vanwe-ge de kosten musici nog overnacht-ten bij bestuursleden. Ineke droeg daar ook haar deel aan bij. Er zal menig spiegelei door haar gebak-ken zijn”, zei voorzitter André Smit in een hartelijke dankwoord dat veel applaus uitlokte van het aanwezige Asser en van elders gekomen publiek..
De mannen van de Jazzpiration kregen werden aan het slot ook heel goed bedeeld door de jazzliefhebers, die opgewekt De Hertenkamp verlieten  met weer een aangenaam gebeuren in het vooruitzicht: de nieuwjaarsontvangst op 1 januari.
De zaal kon wel eens te klein zijn.

JAN EN LENI HOF 

Foto's Hans Mijsbergh
 


    

Laatste nieuws