vrijdag 17 augustus

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Voorpagina 13 augustus 2018

Zaken die ons raken

Geurig!

ASSEN- Bij de camperplaatsen in het ‘Havengebied’  worden bomen geplant. Dat is wat gezelliger voor de camperaars. Maar, zo lezen we verder in het Dagblad van het Noorden, de camperaars bleven weg omdat het stonk en dan betaal je ook nog 10 euro per nacht. Dat was te verwachten. Als je naast een kampeerplek een afvalwaterzuivering hebt staan, dan zal het van tijd tot tijd stinken. De ‘zuiveraars’ praten dan over het verspreiden van geur. Vrijwel elke zuivering van afvalwater ‘ontspoort’ van tijd tot tijd. Een zeer zware regenbui, een verkeerde lozing ergens in de stad en je hebt ellende.
Daar helpen die bomen niet voor. Verder lezen we dat men ter plekke  ‘watervertier’ wil opzetten. Ook de horeca moet tot ontwikkeling komen in dit gebied. Bovendien zijn er plannen voor woningbouw.

Wat we missen in de beschouwingen is een plan om eerst de zuiveringsinstallatie te verplaatsen. Verplaatsen tot voldoende ver buiten de bebouwing om stankoverlast te voorkomen. Als je plannen gaat maken dan moet de volgorde van het werken wel eerst goed worden overwogen. Ook de daarbij behorende kosten zijn niet onbelangrijk. Vooral het verplaatsen van een zuiveringsinstallatie zal niet goedkoop blijken te zijn.
De hele toe en afvoer met de daarbij behorende buizenstelsels zal heel wat activiteiten en geld vragen. Zodra de installatie gebouwd is, duurt het nog wel eventjes voordat alles goed functioneert. Al met al een kostbare aangelegenheid.
Mensen die overwegen om in het nieuwe ‘havengebied’ te gaan wonen moeten zich wel realiseren, dat ze naast de te verwachten overlast van de rioolwaterzuivering ook nog geluidsoverlast van het spoor hebben te verduren. Worden daar ook gevaarlijke stoffen vervoerd? Lijkt me wel nuttig om te weten. Kortom veel vragen en nog te weinig antwoorden. Maar misschien wordt alles nog wel duidelijk gemaakt en opgelost. We blijven vol hoop nietwaar!

Geluid en stankoverlast?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws