donderdag 19 juli

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 12 april 2017

Zaken die ons raken

Appels en peren.

ASSEN -  Je zit in de bijstand en dan hoor je zoiets, hoorde ik mijn vrouw zeggen. We waren verdiept in de krant en daarbij werd de ochtendboterham ‘soldaat gemaakt’. De radio stond op een laag pitje wat nieuwtjes te murmelen. Op de radio hoorde ik dat er allerlei hotemetoten naar China reizen om twee Pandaberen op te halen, vertelde ze. Ja, dat mag wat kosten zei ik wat plagerig. (Aard van het beestje.) Elk jaar wordt er één miljoen euro gereserveerd voor die beren. Dat gedurende 15 jaar voegde ze er aan toe.
Dat is dan 500.000 euro per beer per jaar. Hoog bedrag, nietwaar. Waarom laten ze die dieren niet in China, vroegen wij ons af. Via de televisie kun je dag in dag uit allerlei wilde dieren in hun natuurlijke omgeving zien. Daar kun je dan op afstand ook wel van genieten, als je daar van houdt. Maar waarom moet je die dieren dan in Nederland in een ‘verblijf’ zetten om mensen er naar te laten kijken. Wilde dieren in een circus mag niet meer (terecht), waarom dit dan wel?
Maar die bijstandspersoon(m/v) moet het met heel wat minder doen. Overal achteraan, op veel plaatsen weerstanden overwinnen en de nukken van ambtenaren over je heen laten komen valt niet mee, hebben we wel eens gehoord. Ja, ik weet het wel. Je mag geen appels met peren vergelijken. Maar toch…Inderdaad: We houden niet zoveel van dierenparken waar dieren, die hier niet thuis horen, worden opgesloten.

Gun ieder wat er nodig is en dieren de vrijheid.

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws