zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Reis & Recreatie 8 maart 2017
Drentse fietstoeristen voor zevende keer naar aantrek-kelijk La Drôme in Zuid-Frankrijk 
 
ASSEN - Na zes succesvolle edities begint het fietsvakantie-evenement DrômeTour aan haar zevende aflevering. De in Assen gevestigde organisatie, met daarin een groot aantal Assenaren, heeft ook dit jaar weer aantrekkelijke fietsroutes van 40, 70 en 100 km uitgezet in het gebied La Drôme in Zuid-Frankrijk. De zevende DrômeTour staat gepland van 3 tot en met 10 juni. De afgelopen jaren kende het aantal deelnemers een stijgende lijn en ook dit jaar worden meer inschrijvingen verwacht dan voorgaande jaren. Met nog ruim twee maanden te gaan staat de teller nu al op 120, het zelfde aantal deed verleden jaar aan de zesde DrômeTour mee.
Er zijn nog mogelijkheden om voor de editie 2017 in te schrijven, maar met een aantal tussen de 130 tot 140 deelnemers is het maximum volgens organisator en initiatiefnemer Wim van de Kant uit Assen bereikt. Deelnemers komen uit het gehele land, maar dit jaar valt op dat vooral Drentse inschrijvingen in de meerderheid zijn. Zo is er een groot aantal fietsliefhebbers uit Assen dat als groep heeft ingeschreven.
De met pijlen aangegeven routes -  deelnemers kunnen dagelijks kiezen uit de aangeboden tochten -  gaan door een prachtig, veelal bergachtig gebied van het Departement La Drôme. Dat staat bekend om zijn specifieke olijf- en wijngaarden, waaruit de bekende Rhône-wijnen worden geproduceerd. Begin juni, de periode waarin wordt gefietst, schommelen de temperaturen in La Drôme tussen de 20 en 25 graden en is er nauwelijks kans op neerslag. In de afgelopen zes jaren heeft de organisatie slechts één regendag meegemaakt.
In totaal wordt er zo’n 1000 kilometer aan routes uitgezet, verdeeld over de drie afstanden van 40, 70 en 100 kilometer per dag. Dagelijks gaan medewerkers van de Nederlands sprekende organisatie al om vijf uur ’s morgens op pad om iedere route van pijlen te voorzien.
Aan het slot van de DrômeTour staat de beklimming van de Mont Ventoux op het programma, een uitdaging die de wielertoeristen niet aan zich voorbij willen laten gaan.
De DrômeTour is ook aantrekkelijk voor niet fietsende partners en begeleiders. Via speciaal georganiseerde dagprogramma’s, als het bezoeken van een wijnproeverij, een wandeling door één van de pittoreske dorpjes of bezoek aan een Provençaals museum.
Net als voorgaande jaren heeft de organisatie van de DrômeTour ook nu een goed doel aan haar evenement gekoppeld. Een deel van het inschrijfgeld 2017 gaat naar hospice Het Alteveer in Assen.La DrômeToureld over deelname en verblijfsaccommodaties is te vinden op www.drometour.com
 
I
Laatste nieuws