zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 8 maart 2017

Darters Marsdijkhal 1 winnen in Emmen met 3-6 van pittig Rietplas team

ASSEN _ – De darters van Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond goede zaken gedaan in de eredivisie. De koploper uit Assen won op bezoek bij het lastige De Rietplas 1 in Emmen met 6-3.Vooraf was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de Marsdijkhallers. 

Hoewel de Emmenaren in de middenmoot staan, hebben zij een sterk team. En dat bleek tijdens de singlewedstrijden. Frank Andringa bracht de Assenaren in de openingspartij op voorsprong, maar Bart van de Biesebos maakte vervolgens direct gelijkt. Toen Armando Slotboom Marsdijkhal opnieuw op voorsprong bracht, leek een ruime voorsprong voor de Assenaren tot de mogelijkheden te horen. In de afsluitende singlewedstrijd was Danny Groote bij de Emmenaren echter ontketend: 2-2.
Toen De Rietplas vervolgens ook de eerste koppelpartij won, dreigde het een zware avond te worden voor de darters van De Marsdijkhal. Maar waar het Asser koppel Peter Marissen/Frank Andringa in de eerste partij moeite hadden om uit te gooien, viel alles in de tweede wedstrijd goed.
Armando Slotboom en Yannick van de Reijen namen vervolgens het stokje over van Marissen en Andringa. Dan deden de twee Assenaren uitstekend. Na twee spannende koppelwedstrijden stond er zeer positieve stand op het scorebord: 3-5.
De zege was binnen voor De Marsdijkhal. Maar in de afsluitende teamronde kon nog een belangrijk punt worden gepakt, aangezien elke punt meetelt in de strijd om de titel. De spanning was om te snijden, maar de Marsdijkhallers wisten er het beste mee om te gaan.
Dankzij de 6-3 zege blijven de darters van Marsdijkhal 1 aan de leiding in de eredivisie. Zij hebben een voorsprong van tien punten op nummer twee De Planeet, dat later deze week in actie komt en tot op een punt kan naderen.

 

 

Laatste nieuws