zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 8 maart 2017

 

Zaken die ons raken

De hond in de pot.

ASSEN. Het kunstwerk dat voor het nog te bouwen N.S. station geplaatst zou moeten worden is niet langer welkom, lezen we. Het zal je maar gebeuren. Je komt als toerist in Assen. En dan zo’n ‘hondse’ begroeting. Kolossaal van afmetingen en zo nu en dan stoom blazend. Je zou hard hollend weer terug naar het station rennen. Natuurlijk is het niet aardig voor de kunstenaar die dit bedacht heeft. Daar gaat zijn opdracht. Voor hem is het letterlijk de ‘hond in de pot’. Eerlijk gezegd ben ik niet ontevreden over deze afwijzing. Ik hou niet van honden en dan zo’n ‘gedrocht’. 
De rillingen lopen je over het lijf. We hebben hier in Assen een hondenbeleid zegt men. Het klopt dat er overal bordjes en hondendrollenbakken staan. Er rijdt een ‘hondenpoepverzamelauto’ door de wijk. De medewerker kijkt trouw of er ook een buit is. Tot zover klopt het wel. Maar in de bermen naast en soms ook op de stoepen vindt je nog steeds veel hondenpoep. Geregeld laten mensen, die een hond hebben, deze los op plaatsen waar dit niet mag. De ‘hij doet niks’ weet dat ik bang ben. Dan weet u het wel. Zou men bij de gemeente nog wel weten wat ‘handhaving’ betekent ?
We kunnen beter  van de ‘nood een deugd maken’. Ik heb al eerder een lans gebroken voor het plaatsen van roltrappen om de perrons te bereiken. Dus niet wachten op een volle en vaak stinkende lift. Laat kunstenaars ontwerpen maken om die roltrappen,  de entree van Assen, op te vrolijken en uitnodigend te maken. Het mes snijdt aan twee kanten. Dus niet een stoom blazende  gigantische hond, maar vriendelijke uitnodigende roltrappen. Een waar feest om in Assen te komen. Je ‘rolt’ Assen zo binnen.  Assen heet u welkom.

Komt men over de hond, komt men over de staart.

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws