zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 4 maart 2017

3-3-2017.

Zaken die ons Raken.

Circus?

ASSEN - Bij het kijken naar de televisie wijken we in de avond steeds vaker uit naar België of Duitsland. Het begint wat storend te worden, dat je voortdurend dezelfde politici ziet, die steeds een gelijksoortig verhaal houden. We weten wel dat het verkiezingstijd is, en dat zoiets er dan bij hoort. Het is de vrijheid van de democratie. Misschien zijn er zelfs wel mensen die van deze circusachtige voorstellingen genieten. Ons beginnen ze in toenemende mate te vervelen. Wellicht  speelt onze levenservaring daarbij een rol. Allerlei voornemens en beloften schallen door de ether. Voornemens waarvan we weten dat het niet meer zijn dan wensen.
Voornemens, waarvan we ook weten dat ze wellicht,  nooit werkelijkheid zullen worden. De afgelopen vier jaar zijn ons voor de zoveelste keer de schellen van de ogen gevallen. Met die ervaringen gewapend kijken we soms zelfs met toenemende afkeer naar al die dames en heren. Bovendien is het voor de politici een sport geworden om leuk te doen en gevat te zijn. Inhoudelijk is voor alle partijen maar een kleine speelruimte om hun eigen voorstellen waar te kunnen maken. Als meerdere partijen met elkaar een coalitie willen vormen ,moeten hun wensen sterk worden afgevlakt. Het zal dus allemaal niet zoveel uitmaken denken we. Het wordt uiteindelijk een grauwe grijze soep van allerlei ideeën.
De politieke ‘krentjespap’. Het in de praktijk brengen van de idealen zal wel ver weg blijven.
Voor ons is het genoeg. In elk geval verduidelijken de verhalen voor ons niet de keuze die we moeten maken. Misschien leren we iets van de richting die we willen kiezen. Maar  voor de televisie mag het voor ons een onsje minder zijn/worden.

Waar komen de krenten uit de pap na verloop van tijd terecht?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws