zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 27 februari 2017

Zaken die ons raken.

Waarheid?

ASSEN -  Soms bekruipt ons het gevoel dat de ‘waarheid’ niet ‘de echte waarheid’ is. We horen en lezen berichten die later toch weer wat anders liggen dan eerst werd gezegd en/of gesuggereerd. Denk maar even aan de beveiligers en het lekken naar een criminele bende. Daaraan moesten we denken toen we de berichten over onze Commissaris van de Koning (CdK) lazen. Hoe waar zijn deze verhalen? Hoe is het precies gegaan? In ons land ben je pas schuldig als bewezen wordt dat je echt schuldig bent. In mijn ‘werkkamertje/hokje’ hangt een papier met daarop de volgende tekst.
Een man komt bij de hemelpoort met een hele mooie grote, zware edelsteen in zijn hand. Petrus vraagt hem wat dat voor steen is. ‘Dat is de waarheid’, antwoord de man. En op dat ogenblik laat hij de steen per ongeluk vallen. De steen valt op aarde in miljoenen kleine stukjes uiteen. De man is vreselijk ontdaan. Petrus merkt dat en zegt: ‘Kalm maar, wees niet zo bedroefd.
Het is zo erg niet, nu kan iedereen op aarde een klein stukje van de waarheid hebben.’ Dat weet ik wel’, zei de man. ‘Daar ben ik ook niet zo ontzet over. Het erge is dat nu iedereen zal gaan denken dat zijn kleine stukje de héle waarheid is’.
Daar over raakten wij in gesprek. Het probleem is, dat nu nog niet is bewezen dat het stukje ‘waarheid’ in de kranten, wel de echte waarheid is. Ook voor de CdK in Drenthe. We moeten het recht wel laten zegevieren. Ook ‘nepnieuws’ bestaat of niet soms.

Is de ‘waarheid’ is wel de ‘echte waarheid’?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws