donderdag 24 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 25 februari 2017

Zaken die ons raken.

List en bedrog.

ASSEN -   Wat een toestand, hoorde ik mompelen. Verschrikt keek ik op. Wat is er nu weer aan de hand? Bij de beveiligingsdienst DBB was iemand die informatie doorspeelde aan een criminele bende , zei ze. Dat is niet zo best vonden we. Maar aan de andere kant verbazen dit soort berichten ons in afnemende mate. Waar is het nu veilig denken we wel eens. Het is overal list en bedrog. Dat zal vroeger ook wel zo zijn geweest denken we, maar toen werd het minder snel bekend.
Toen wist je dit soort dingen niet direct.

Je vermoede het wel maar bewijzen waren er niet. Dat is ook nu nog wel eens een zwak punt. Veel van dit soort berichten  bevatten wel een deel van een waarheid, maar toch zijn de feiten geregeld wat anders dan men eerst suggereerde. Op z’n ‘Trumps’ noem je dat ’nepnieuws.’
Hij is zelf trouwens ook niet helemaal vies van ‘nepnieuws’. Denk maar even aan zijn  ‘Zweden’ gebrul. Toch is deze hele ontwikkeling wel zorgwekkend. Ook daar gaan wantrouwen en onzekerheid  mee aan de haal. We komen op deze manier in een situatie terecht die ontsporingen eenvoudiger maken.
De lont en het kruitvat naderen elkaar. Doorpratend vonden we ook nog een ander punt.
De PVV zal hier wel bij varen denken we. Zonder veel geld uit te geven kunnen ze maximaal reclame maken. Reclame die helemaal in hun straatje past. Nu er geen ongelukken zijn gebeurd lijkt dit een geschenk van jewelste voor hen.

Hebben nadelen dan toch voordelen?

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws