zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 23 februari 2017

Zaken die ons raken.

Dik Trom?

ASSEN  Van Dik Trom (figuur uit de boeken Johan Kiewiet 1858- 1931), las ik vroeger dat hij om de hond voor kar te laten lopen, het dier een worst voor de neus hield. Een worst die net niet kon worden gepakt. Het dier deed op die manier z’n best om aan de wens van Dik Trom te voldoen. De kar trekken. Maar de worst kreeg hij niet te pakken. Daaraan moest ik denken toen ik al die miljarden voorbij zag komen die politieke partijen verzinnen om maar kiezers voor hun karretje te spannen. Kiezers waarvan ze hopen dat  die er in tuinen om dan maar op hun partij te stemmen. Soms is het bijna lachwekkend.
Wat denkt u van de partij die de zorg vier jaar lang heeft ingekrompen, beknibbeld en gekortwiekt. Verzorgingshuizen werden gesloten want de buren en de kinderen zouden die taak wel overnemen. Nu komt er 2 miljard beschikbaar voor de verzorgingshuizen is het plan. De participatie gedachte was toch wat te ‘ouderwets’. Kortom grotendeels mislukt. Nu lezen we over 8 miljard voor werkenden en miljarden voor het onderwijs. We herinneren ons nog de reclame over de vaste banen. Dat was/is ouderwets. Dat willen we toch niet meer was de boodschap. Nu moeten er weer meer vaste banen komen zegt de partij die het beleid tot afbraak van de vaste banen, tot nog toe van harte ondersteunde en verdedigde. Voor studenten moesten de collegegelden weer opgebracht worden door meestal de ouders van die groep of je moest maar gaan lenen. ‘Geld lenen kost geld!’ zegt de reclame. De ziektekosten moesten worden verzekerd door marktpartijen dachten en deden ze. 
Dat staat nu weer ter discussie hier en daar. Niet onterecht vinden we. Belastingontduiking/ontwijking is nu weer fout vindt een partij die dat vier jaar lang niet of nauwelijks vond. Al met al weer echt verkiezingstijd. De miljarden klotsen over de rand. Geld in overvloed. Er is helaas wel wat veranderd bij veel kiezers. Daar horen wij ook bij. We vertrouwen al die verhalen voor geen rooie cent. Zodra het pluche weer de achterwerken behaagd, worden de goede voornemens vergeten. Dat noemen ze dan compromissen sluiten.

Zijn wij nu zo slim of zijn zij nu zo dom. ( vrij naar Louis van Gaal.)

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws