zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 21 februari 2017

Zaken die ons raken
Begrijpt u het nog?

ASSEN - Er gaat veel gemeenschapsgeld verloren. De WMD verliest veel geld bij een project dat niet tot hun kerntaken behoort. Nu staan de kranten weer bol van de verliezen bij de Sensor City hier ter plaatse. Zo nu en dan ga ik bijna verlangen naar een ‘alternatieve waarheid’. De waarheid geïntroduceerd door de huidige president van de V.S. De ‘Pers’ is fout. Die berichtgeving deugt niet, zegt hij. Stel je voor dat de berichtgeving helemaal fout zit. Dat al het geld van de WMD en Sensor City er gewoon nog is. Maar ik heb het bruine vermoeden dat dit tot het ‘rijk der dromen’ behoort.
Ik denk dat de berichtgeving in grote lijnen wel klopt. Dat al dat geld wel is verdwenen. Het zal wel gegeven zijn met de beste bedoelingen. Toch zijn er te weinig controles en terugkoppelingen geweest. Maar er is nog iets dat me wat plaagt. Als je een fout maakt moet je dat erkennen en proberen de gevolgen te herstellen. In elk geval maatregelen treffen om herhalingen te vermijden. Als je herhaaldelijk fouten maakt blijf je in gebreke. Dan verdien je een soort van ‘bestraffing’. Maar in het geval van de Sensor City wordt gepraat over het voordeel van de twijfel geven. Dus niet bestraffen. Ik vraag me af welke twijfel er dan nog bestaat. De wethouder zegt dat hij het niet goed heeft gedaan, maar waaraan twijfel je dan nog?
Zeg maar gewoon dat je het niet erg genoeg vindt om consequenties aan de fouten te verbinden omdat er dan te veel herrie of zoiets ontstaat. Noem je dat in moderne taal niet gewoon ‘partijpolitiek’? Beslissingen die eigenlijk niet goed, dus fout zijn, maar de gevolgen van maatregelen passen niet in het beleid/ mensen/ zetels/functies van de partij(en). Het proces van afwegingen gaat voor ons als burgers soms langs wegen die wij niet meer begrijpen. Daarom noemt men het maar: ‘Het voordeel van de twijfel’. Maar, zo nu en dan noemen ze zich toch volksvertegenwoordigers. Of is dat ook een ‘alternatieve’ gedachte.

Is dit soort twijfel wel goed?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws