zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 11 februari 2017

Zaken die ons raken.

Stilte rond de WMD.

ASSEN - De WMD blijft de gemoederen bezig houden. Tenminste bij ons. Moet je horen mopperde mijn vrouw: Nu is het rapport over de verdwenen miljoenen bij de WMD geheim. De miljoenen die weggelekt zijn bij de projecten in Indonesië. De SP had om inzage van alle stukken gevraagd, die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over dit naar ons gevoel niet frisse gedoe. We denken dat dit een goede zaak is, die openheid. Het gaat om aanzienlijke bedragen die uiteindelijk door de betalende burgers zijn opgebracht. Een commissie heeft nu alles uitgezocht en op papier gezet. Maar die stukken bevatten privacygevoelige informatie, lees ik op het internet.
Merkwaardig verdeeld is het toch in de grote wereld. Van ons mag bijna iedereen alles weten. De belastingdienst, de gemeente, zelfs Actium vraagt zaken die volgens ons privacygevoelig zijn.

Hoe het ook mag wezen, zo langzamerhand dringt zich het beeld op dat er met meerdere maten wordt gemeten. Dat is niet alleen van deze tijd, maar dat is door de eeuwen heen zo geweest. Daarom is er wat dat betreft niks nieuws onder de zon. Wel is de tijd intussen zodanig veranderd dat we als burgers in een Democratie er ons ongenoegen over mogen uitspreken. Sterker nog: we mogen gewoon opheldering en openheid van de gebeurtenissen eisen. Daarom hopen we dat de SP doorgaat met hun vragen om openheid. We willen geen doofpot constructies meer. De WMD is toch een zaak van ons allen?

Werk Met Doofpotten= WMD?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws