zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - Provincie 9 februari 2017
 
Drenthe wil Internationaal Klimaatinstituut laten ves-
tigen op Airport Eelde

ASSEN - Drenthe wil het Internationale Klimaatinstituut Global Centre of Excellence on Climate Adaption, voortkomend uit het Parijse klimaatakkoord van 2015, vestigen in Noord-Nederland. Het vliegveld Groningen Airport Eelde is dan de ideale locatie volgens Drenthe. De eerste contacten hierover met staatssecretaris Dijksma hebben donderdag plaatsgevonden. De staatssecretaris staat  niet onwelwillend tegenover het idee. Het vliegveld heeft een uitstekende infrastructuur voor het instituut. De bedoeling is dat het instituut een netwerk gaat vormen van landen en internationale organisaties en bedrijven.
Het vliegveld, dat als naar de rest van de wereld fungeert, brengt de andere landen, bedrijven en organisaties heel dichtbij. Het gebouw van de voormalige Rijksluchtvaarschool staat zo klaar. Gedeputeerde Brink: 'We zijn enthousiast als college om het instituut in het Noorden te vestigen. En dan
uiteindelijk natuurlijk het liefst in Drenthe'. 
Het klimaatinstituut moet landen gaan adviseren hoe ze het beste kunnen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering.
Het instituut wordt opgericht door Japan,
Nederland en VN-milieuorganisatie (UNEP). Noord-Nederland is de Europese Energieregio en zou daarom een logische keuze zijn. Aan het einde van het jaar neemt het ministerie het besluit waar het klimaatinstituut gevestigd moet worden.
 
 
 
 
Laatste nieuws