zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Winkelen 7 februari 2017

Winkel in

= Winkel uit.

Even mopperen?

ASSEN -  Toch ontkom ik er niet aan. Even mopperen. Dat doe ik wel vaker, daarom hoef ik er niet meer aan te wennen. Elk nadeel heb z’n voordeel. ( vrij naar Cruijff).
We waren in de winkel van de Lidl in de wijk Kloosterveen beland. Het begon al bij de lift. Vlak naast de ingang een zeer onsmakelijk bakje met half opgegeten snacks. De lift was het ook niet goed schoon. In de winkel vielen de aangepaste prijzen op. Veel prijzen worden stiekem wat verhoogd. Ook bij de Aldi is dat het geval. Dan weer 10 eurocent hier en dan weer 20 eurocent daar. Dat suddert gewoon wat door. De koopkrachtverhogingen verdwijnen in de zakken van de grootgrutters lijkt het wel. Ze doen in elk geval flink hun best.

Bij de kassa een vrjwel lege oplegband. We stonden in de rij te wachten.Een mevrouw was bezig met de telefoon of hoe zo’n ding maar mag heten. Dat ging kennelijk voor. Gelukkig begon het haar op te vallen dat er wat reuring in de rij onstond. Na die hobbel gingen we bij de inpaktafel de gekochte spullen overbrengen in onze tassen. We bleven bijna aan de grond geplakt staan. Zo vies was de vloer ter plekke. Nee, het viel ons niet bepaald mee deze keer. In een levensmiddelenwinkel moet het overal schoon zijn. Winkels die niet schoon zijn mijden we bij voorkeur.
Er is nog wat, dat steeds meer opvalt. Dat zijn de aanbiedingen. Als je naar de prijs per verpakking kijkt, lijkt het vaak goedkoop te zijn, maar als je het omrekent naar de kiloprijs weet je dat je voor de gek bent gehouden. Ze kunnen het proberen nietwaar. Misschien tuinen er wel klanten in. Ziezo, dat ben ik weer kwijt. Voorlopig ons ‘heil’ maar ergens anders zoeken dan bij de genoemde winkel? Een winkel die wel schoon is.

We houden niet van vieze winkels.

Jaap Bouma.

P.S. Om toch maar positief te besluiten: Het systeem om een kassa bij te schakelen is bij de Lidl voorbeeldig. Kunnen andere winkels nog wel wat van leren denk ik.

 

Laatste nieuws