zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 7 februari 2017

Veilig AVO 1 versterkt tweede team en verliest van aanstaande kampioen AKV (24-26)

ASSEN- Met nog vier wedstrijden in de zaalkorfbalcompetitie te spelen is AVO in veilige haven. Maar na het verlies van vorige week in Wormer tegen Groen Geel  is ook het kampioenschap uit het zicht verdwenen. Dat heeft er to geleid dat AVO zondagmiddag in een sterk gewijzigde opstelling speelde.
Dit ten faveure van AVO 2 dat de punten nog hard nodig heeft. Zo was AVO 1 op vijf plaatsen gewijzigd en speelden Rianne Echten, Daniël Zonderman en Viola Bebingh, (terug na een langdurige blessure), in AVO 2. Koploper KVA 1nam al snel een 0 – 3 voorsprong voordat AVO wist te scoren. Maar door het enthousiasme waarmee AVO het team uit Amstelveen te lijf ging werd het verschil niet groter dan twee doelpunten en dat wist AVO tot de rust ook zo te houden, 11 – 13.

Na de rust kwam AVO uitstekend uit de startblokken en binnen vijf minuten was de stand gekanteld door zes doelpunten van AVO tegenover twee van de gasten, 17 - 15. AVO wist deze voorsprong goed vast te houden totdat KVA na 19 – 17 toch weer gelijk wist te maken, 19 – 19. Vanaf dat ogenblik ging de score om en om en pas bij 21 – 21 bracht een run van vier doelpunten van KVA de stand op 21 – 25. Opnieuw kwam AVO weer terug maar bij 24 – 26 met nog een minuut of twee te gaan was de tijd te kort om er nog een beter resultaat van te maken en rondde KVA de wedstrijd af bij 24 – 28.
=========================================

Volgende week zaterdag kunnen de bezoekers in Amstelveen al kampioen worden in deze Overgangsklasse. Voor AVO restte wel het verlies van deze wedstrijd maar het team verdient een groot compliment voor de wijze waarop werd gespeeld en de strijdlust waarmee dit gebeurde. Volgende week zondag speelt AVO 1 tegen Mid-Fryslân 1. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in de Marsdijkhal, zondag 12 februari, aanvang 14:30 uur.

 

Laatste nieuws