zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 2 februari 2017

Zaken die ons raken.

Privacy? Schone schijn

ASSEN - Het was niet goed, zei onze dominee. Het was arbeid en dat mocht niet op zondag. Tenminste als het niet strikt nodig was. De koeien mochten worden gemolken en mijn vader mocht wel om drie uur in de vroege morgen beginnen met werken in de fabriek, dat wel maar, maar fietsen, nee, dat was niet nodig.
Wij woonden aan de rand van het dorp. In één van de kleine huisjes naast de fabriek waar mijn vader werkte. Wij mochten van onze ouders op zondag met de fiets naar de kerk. Mijn vriendje mocht op zondag geen gebruik maken van de fiets. Als hij bij ons thuis kwam spelen ging hij, zodra we wat uit het zicht van z’n thuis waren, bij mij achterop. 
Dan mocht ik trappen en zweten. Maar, zei ik dan tegen hem: Het komt in de hemel wel in je eigen boekje te staan!! Dat verhaal kwam bij mij boven toen ik in het Asser Journaal las, dat de gemeente zoveel mogelijk camera’s wil laten werken en benutten voor de veiligheid van de burgers. Dat zijn dan wel de camera’s van de bedrijven. Camera’s in het ‘publieke domein’ komen er niet. Dat kan niet vanwege de privacy. Ja, het zal allemaal wel goed zijn bedoeld. Privacy is belangrijk denk ik ook. Maar bestaat die privacy nog wel? Zelfs bij de belastingdienst is je privacy niet meer vanzelfsprekend.  
Als het nu gaat om het opsporen van het verstoren van de openbare orde of het plegen van geweldsmisdaden, dan mogen ze bij de gemeente eigenlijk wel weten dat ik daar wel of niet in de buurt ben geweest.
Bovendien kunnen ze de beelden ook wel laten bekijken door daartoe bevoegde medewerkers(m/v). De politie kan dan ook in gevallen waar dat nodig wordt geacht de beelden bekijken door daartoe bevoegde personen. We moeten ook niet ‘roomser dan de paus’ worden.

 Het verhaal van het vriendje en het niet mogen fietsen op zondag kwam niet voor niets naar boven drijven? Wel gebruik maken van mijn zweten en fietsen, maar zelf ………..

Schone schijn?

Jaap Bouma

Laatste nieuws