zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 26 januari 2017

Zaken die ons raken.

Vertrouwen.

ASSEN. Het zijn verwarrende tijden. Allerlei gebeurtenissen buitelen over elkaar heen. Internationaal, landelijk en lokaal verschijnen berichten over verschuivingen, die je steeds weer het gevoel geven dat je er weinig meer van begrijpt. We zijn in de gelukkige omstandigheden dat we daar nog vrijelijk over kunnen praten. Ik laat de internationale verschuivingen, die ons niet geruststellen, voor het gemak, maar buiten beschouwing.
Landelijk weten we echt niet meer, welke politieke richting nog te vertrouwen is. De vroegere sympathieke politieke PvdA heeft ons, vinden we, verraden. Nu laten ze dezelfde figuren weer opdraven, die eenzelfde verhaaltje vertellen als vier jaar geleden. Een verhaaltje dat geen enkele waarde bleek te hebben. Op naar Groen Links. Fris en fruitig. Helaas een lijstverbinding. Ook al niet meer te vertrouwen? Machtshonger zou je het kunnen noemen. Plaatselijk verbazen we ons over een wethouder die toezicht moet houden op ‘Censor City’, maar ook ambassadeur is voor die club. We verbazen ons over de WMD die met het geld van ons als burgers probeerde zaken aan te pakken die niet bij hun basis taken horen. Onze volksvertegenwoordigers, lokaal en provinciaal, rommelden rustig en ongestraft mee. Vele miljoenen euro’s van de, door de gebruikers opgebrachte betalingen, zijn verdwenen. Wie hoor je er nog over? 
Al met al een niet verheffend beeld van de huidige bestuurders die het pluche erg belangrijk vinden, denk ik in een wat opstandige bui. Nu komen er verkiezingen. Veel gepraat en mooie beloftes. Maar hebben ze nog waarde? Voor het eerst in mijn leven overweeg ik om maar niet te gaan stemmen. Simpel, omdat ik het niet meer weet. Ik vertrouw die mensen niet meer.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Jaap Bouma.

Laatste nieuws