zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 23 januari 2017

Zaken die ons raken.

Van de nood een deugd maken!

ASSEN. In de Asser courant lezen we over de kunstwerken die voor het station zouden worden geplaatst. De uitvoering lijkt nu niet door te gaan. Als we het goed hebben begrepen was er sprake van één of meerdere interactieve kunstwerken. Kenmerken van dit soort interactieve kunstwerken zijn, dat ze geregeld vrij snel inactief worden gemaakt.  De ‘pronkjuwelen ‘ van Sensor City, voor de Nieuwe Kolk zijn een duidelijk voorbeeld. Ze hebben niet, of nauwelijks gedaan waarvoor ze waren ontworpen.
Maar nu is er misschien een kans om een ‘gebrek’ bij het nieuw te bouwen station toch nog aan te pakken. In het nieuwe gebouw zijn geen roltrappen gepland. Als er nu wat geld beschikbaar komt door het niet doorgaan of het beperken van de kunstwerken, kunnen die roltrappen er toch nog komen. Het geld is al gereserveerd dus beschikbaar.
We denken dat de Asser bevolking in meerderheid geen bezwaar heeft tegen deze aanpassing. Niet iedereen blijft jong nietwaar. Zo kunnen we misschien van de nood toch nog een deugd maken.
Zullen we voor het gemak de roltrappen dan ook maar bestempelen als kunstwerken? Ze kunnen wel worden verfraaid met wat kleuren en tekeningen of zoiets.
Och, het zijn maar wat ideeën van een leek, maar misschien…..

Roltrappen als kunstwerken?

Jaap Bouma

 

Laatste nieuws