vrijdag 20 april

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Mens & Maatschappij 19 januari 2017


Op zoek naar voorouders van ver, tijdens Dag van de Drentse Familiegeschiedenis in het Drents archief

ASSEN - Steeds meer mensen gaan op zoek naar het verborgen verleden van hun familie. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn 'roots', kan op zaterdag 28 januari terecht in het Drents Archief voor de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen, krijgen tips van ervaren onderzoekers of kunnen gewoon een leuke dag beleven.
Er zijn de hele dag verhalen, lezingen en theatervoorstellingen rondom het thema familieverleden en familie van ver. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen in de schatkamers van het Drents Archief.
Wil Schackmann vertelt over de bewoners van de Maatschappij van Weldadigheid naar aanleiding van nieuwe ontdekkingen in het archief. Die Luyden van ’t Hooge Veene komen op bezoek vanuit de 17de eeuw en er is speciale aandacht voor migranten zoals veenarbeiders, Molukse en Duitse voorouders.
En waren de Drenten eigenlijk wel zo verhuislustig? 
Wat kan men in de archieven vinden over voorouders uit Drenthe en daarbuiten? Welke websites zijn er te raadplegen bij het zoeken  naar geëmigreerde voorouders? Wie hierover meer wil weten kan aanschuiven bij een van de lezingen. De NGV Drenthe/Noordwest Overijssel presenteert op de informatiemarkt de doorzoekbare digitale bestanden van familieadvertenties en bidprentjes. Daarnaast zijn er lezingen en voorstellingen over vluchtelingen toen en nu, een Drentse zeeheld in dienst van de Russische tsaar en een voorproefje van de theatervoorstelling ‘Addergebroed’ over de Drentse belastingontvanger Johannes van Lier.
Tijdens deze  Dag wordt de database van het project Post van Weldadigheid gelanceerd. De uitgebreide correspondentie van de Maatschappij van Weldadigheid is dan via de website alledrenten.nl doorzoekbaar op naam. Een onmisbare toevoeging voor mensen met voorouders in de Maatschappij van Weldadigheid.

--------------------------------------------------------De Dag van de Drentse Familie geschiedenis is op zaterdag 28 januari van 11.00-16.30 uur in het Drents Archief in Assen De toegang is gratis.
Meer Info op www.drentsarchief.nl/familie

 

 

 


Drents Archief 


 

Laatste nieuws