zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 19 januari 2017

Zaken die ons raken.

Faillissementen.

ASSEN. Het aantal faillissementen is afgenomen lezen we in de kranten en op teletekst. We nemen aan dat dit juist is. Al pratend, menen we toch nog kanttekeningen  te kunnen maken. Het aantal faillissementen neemt wel af, maar de leegstand in de winkelcentra blijft. In Assen proberen de bestuurders  voortdurend om alle verkeer en gratis parkeermogelijkheden uit de binnenstad te weren. Dat is hun goed recht .
Daarin zijn ze ook goed geslaagd vinden we. Het gevolg is, dat nogal wat mensen, waaronder wij, vaak de binnenstad mijden. Meestal zijn het ouderen die geen gebruik meer durven maken van de fiets en daarom aangewezen zijn op de auto of het openbaar vervoer. Dat laatste is in de koude en natte perioden van het jaar geen pretje.

Nu is er via de Provincie 13.000.000 euro beschikbaar gesteld om de leegstand in een aantal plaatsen aan te pakken. Op zich is het prima dat er pogingen worden gedaan om de binnensteden compacter en gezelliger te maken. Dat zal ook wel wat mogen kosten denken we. Toch wringt er wat. Het geld dat beschikbaar wordt gesteld door de Provincie en het geld dat de stad er wellicht  aan gaat spenderen is gemeenschapsgeld. We moeten nu als burgers gaan betalen voor de gevolgen van een beleid dat mede tot de huidige toestanden heeft geleid. Dat de webwinkels de schuld krijgen is maar een doekje voor het bloeden. Dat was te voorzien. Een vraag is hoeverre de eigenaren van de winkelpanden, meebetalen aan de herzieningen. Lijkt ons niet meer dan normaal. Ze hebben eerst geprofiteerd met hoge huurprijzen, dus nu moeten zo ook maar ‘met de billen bloot’.
Nu even heel iets anders, maar ik moet het toch even kwijt. Er is volgens ons sprake van een ander mogelijk faillissement.  Het hondenbeleid dreigt failliet te gaan. Overal staan bordjes en aanwijzingen over het aanlijnen van honden en zo. Maar in toenemende mate zie je weer loslopende honden buiten de toegestane gebieden. Het ontbreekt aan voldoende controle en bekeuringen, veronderstellen wij. Graag ook even extra aandacht voor deze zaak.

Ik blijf het toch zeggen hoor!

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws