zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 18 januari 2017

Darters Marsdijkhal 1 doen goede zaken in sportieve broederstrijd 

ASSEN – De darters van Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond heel goede zaken gedaan in de  eredivisie. Tegen de clubgenoten van Marsdijkhal 4 werd met 8-1 gewonnen.
Voor beide teams is het duel van groot belang. Waar team 1 bovenaan de ranglijst staat en strijdt voor het kampioenschap, kan team 4 de punten goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie.

In de openingswedstrijd is die spanning goed te merken. Peter Marissen had het moeilijk tegen Michel van der Heide, maar zorgde wel voor de voorsprong voor team 1. Die wordt een wedstrijd later uitgebreid dankzij een overwinning van Frank Andringa. Vervolgens bracht Erik Menger van team 4 de spanning terug. De afsluitende singlepartij was echter een prooi voor Bennie Lunshof, waardoor Marsdijkhal 1 met een ruime voorsprong aan de koppels kon beginnen.
 In de koppelwedstrijden liet het duo Frank Andringa / Bennie Lunshof er geen gras over groeien. Zowel hun eerste als tweede wedstrijd wonnen zij met 3-0. Tussendoor waren Yannick van de Reijen en Peter Marissen ook niet te stoppen. Met twee ruime zeges werd een 7-1 voorsprong genomen.
De afsluitende teamgame zorgde niet voor verrassingen. Marsdijkhal 1 was er vanaf de eerste pijl op gebrand om een zo ruim mogelijk zege te behalen. Dat lukte: 8-1.
Dankzij de zege behoudt Marsdijkhal 1 de koppositie in de eredivi
sie.

Laatste nieuws