zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 16 januari 2017

Zaken die ons raken.

Foute boel?

ASSEN. We hadden de televisie nog aan. Een programma waarin twee mensen in een auto over bijna onberijdbare bergwegen reden. Dat deed ons denken aan de zwerftochten die wij door Europa maakten. Ook daar zwierven we soms op wegen en weggetjes die achteraf gezien nauwelijks verantwoord waren om te berijden. Dat mijn vrouw, ondanks woorden die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten, niet tot verregaande consequenties besloot, was meer aan haar te danken, dan aan mijn waaghalzerij. Terug naar de televisie. Opvallend was het taalgebruik van de jongste deelnemer. Vloeken en schuttingwoorden waren niet van de lucht. Diep triest dat zoiets als ‘normaal’ wordt beschouwd.
Maar dat zal de tijd wel wezen. De tijd waarin je op het oog keurige mensen woorden hoort zeggen, die wij niet eens mochten fluisteren. Maar het wordt nog erger. Midden in de bergen staan wat huizen met wat mannen aan een tafel die stevig aan de drank zijn. Een stop. Ook de heren, van de wagen van waaruit de opnames worden gemaakt, schuiven aan. Ook die mannen nemen een paar volwaardige en in onze beleving, grote borrels. Daar is op zich nog niet zoveel mis mee, want als mensen zich willen bezatten is dat hun eigen verantwoordelijkheid.
Maar deze mensen stapten daarna weer in hun auto om verder over de onbegaanbaar lijkende wegen te gaan rijden. Of het echt zo is gebeurd weten we niet. Maar de suggestie werd wel gewekt..
We keken elkaar aan. Kan dit zomaar worden vertoond, terwijl er steeds wordt gewaarschuwd tegen het gebruik van alcohol in het verkeer? Nee, dit kan niet en mag niet. Foute boel vinden we. Waarom worden dit soort, op misstanden lijkende beelden, getolereerd en uitgezonden? Voor ons in elk geval een reden om dit programma in de toekomst maar te schrappen. Kijken we niet meer naar.

Verkeer en drankgebruik als ‘vermaak’ op de televisie!

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws