vrijdag 20 april

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 16 januari 2017

 AVO door zege in Vriezenveen op gelijke hoogte met koploper De Howeve (21–24) 

ASSEN - In de uitwedstrijd tegen Amicitia moest AVO alle zeilen bijzetten om de winst na een spannende wedstrijd naar Assen mee te kunnen nemen. Een niet te onderschatten tegenstander was er in Vriezenveen helemaal klaar voor om de punten in eigen huis te houden.  AVO speelde  met een op drie plaatsen gewijzigd team. Voor de geblesseerden Adriaan Dusee, Veerle Stougie en Daniël Zondeman speelden nu Marko Dolsma, Laura Sloot en Mark Daalmeijer.

In de beginfase was Amicitia het team met het meeste initiatief en na hun openingsscore bleven zij AVO tot de stand 5 – 6 goed volgen. In die fase halverwege de eerste helft nam AVO met drie scores op rij een 5 – 9 voorsprong. Dat bleek achteraf een prima stap in de uiteindelijke overwinning. De Assenaren konden die voorsprong met goed en gecontroleerd korfbal goed vasthouden en bij de rust zelfs uitbouwen naar een 8 – 14 ruststand. In de tweede helft kwam de thuisploeg even terug tot 10 – 14, maar AVO had direct het antwoord klaar met twee doelpunten van Joss Abbingh, 10 – 16. Dit beeld bleef gedurende de tweede helft bestaan.
Telkens als Amicitia iets van de achterstand wist goed te maken, was AVO er als de kippen bij om mee te scoren. In tegenstelling tot de wedstrijd in Assen waren de gastheren en –dames veel minder strijdlustig en ontstond geen moment van spanning. AVO controleerde, al werden in de tweede helft wel veel strafworpen weggegeven. Maar liefst negen strafworpen werden door Amicitia benut waarvan zeven in de tweede helft. Daarmee zette AVO zichzelf een aantal malen nodeloos onder druk. AVO kreeg in de hele wedstrijd twee strafworpen en benutte daarvan slechts één. 
De doelpunten waren van Joss Abbingh, 11 x, Lieneke Pries 5x, Rianne Echten en Bas Lammerts, beiden 3x, Marije Lunshof en Marko Dolsma, beiden 1x.
Door dit resultaat is AVO op gelijke hoogte gekomen met De Hoeve dat volgende week naar Assen komt voor de tweede wedstrijd. In Noordwolde werd verloren, (28 – 27).
De wedstrijd in de Marsdijkhal begint zondag 22 januari om 14:30 uur
        

 

 

 

Harm Jan Scheepstra

 

 

 

Laatste nieuws