vrijdag 20 april

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 12 januari 2017

Zaken die ons raken.

Wachtkamer.

ASSEN. Bij het bezoek aan een arts is wachten normaal. Merkwaardig, maar het is zo. We zijn er aan gewend, dus hoort het bij de folklore. Maar ook tijdens het wachten zijn er allerlei dingen te beleven. Zaken die ons verbazen en die ook wat vragen oproepen.
Een dame aan de telefoon achter de balie. Duidelijke en luide stem. Van het gesprek hoorden we als wachtenden steeds maar één praten, maar je kunt je er wel wat bij voorstellen.
Ja, mevrouw hoorden we: Diarree gaat vaak na een paar dagen weer over. We denken dat u het maar even moet aanzien. Als het na een paar dagen niet over is, belt u dan nog maar even terug. Stilte. Is de diarree erg dun? Stilte. Zit er ook bloed bij de ontlasting? Stilte. Weet u dat niet. Moet u wel even op letten hoor. Stilte. Als u dat wilt zal ik het nog wel even met de dokter bespreken. Stilte. Goed mevrouw, u kijkt het nog maar een paar dagen aan. Einde gesprek. 
Het zal allemaal wel volgens de spelregels gaan die tegenwoordig gelden, maar ik kreeg er op de vroege morgen wel wat een nare smaak van op mijn nuchtere maag.  
Zou het bovendien niet verstandiger zijn, dit soort gesprekken niet ten aanhoren van meerdere wachtenden te voeren. Gelukkig hoorden we naam van de persoon met de diarreeklachten niet. Een week later, was ik zelf de klos. Net zoiets als bij de mevrouw. Nee, ik heb de dokter niet gebeld. Het was na een paar dagen weer over.

Zit wel wat een luchtje aan, nietwaar!

Jaap Bouma. 

Laatste nieuws