vrijdag 20 april

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - Algemeen 11 januari 2017
Politie Noord-Nederland op MotorExpo om veiligheid op de weg te propageren
 
ASSENMet de temperaturen amper boven nul lijkt een eerste voorjaarsrit op de motor nog ver weg. Desondanks wil politie Noord-Nederland motorrijders op tijd tips meegeven, zodat ze in het voorjaar weer veilig op pad kunnen. De politie grijpt hier de MotorExpo in de TT hall in Assen aan die van vrijdag 13 januari tot en met zondag 15 januari in het teken staat van motorrijden. 
Samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) geeft de politie tijdens deze beurs voorlichting over het belang van verkeersveiligheid en in het bijzonder die van motorrijders. Ze doen dat onder het motto ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’.
Politie Noord-Nederland neemt voor de eerste keer deel aan de MotorExpo in Assen in samenwerking met het VVBD. Bezoekers kunnen bij de stand in gesprek gaan met de politie, zoals over hun ervaringen als motorrijder in het verkeer.
Verder geeft de politie hen tips mee over het belang van goede motorkleding, zichtbaarheid op de weg en de technische staat van de motor. Bezoekers van de stand kunnen daarnaast een politiemotor en een lasergun van dichtbij bekijken!
De deelname van de politie aan de beurs komt voort uit de campagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Met deze campagne streeft het VVBD ernaar om zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen.
In Drenthe komt er namelijk nog altijd gemiddeld elke veertien dagen iemand om in het verkeer.
Jaarlijks raken honderden mensen ernstig gewond. In het voorjaar zijn dat ook vaak motorrijders. Het VVBD vindt dat we dat niet moeten accepteren en wil daarom ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’. Daaraan kan iedereen een steentje bijdragen.  
=======================================
Meer informatie over de campagne staat op www.samenrichtingnul.nl.
 
Laatste nieuws