zondag 24 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Nieuws 6 december 2016
Minder soorten kaartjes
en pinautomaat in de bus
OV-Bureau enVervoerbedrijf Qbuzz willen minder contant geld in de bus om werk buschauffeur veiliger te maken.

ASSEN - OV-Bureau Groningen-Drenthe neemt maatregeln om te zorgen dat er minder contant geld in de bus. Dit gebeurt om het gevoel van veiligheid in de bus te vergroten. Op een aantal lijnen heeft Qbuzz pinautomaten in de bus geplaatst. Verder wordt het gebruik van de OV-chipkaart aanbevolen.
Om het aantrekkelijker te maken met de OV-chipkaart te reizen, wordt voorgesteld de tarieven van het Eurokaartje te verhogen. Ook komen er minder soorten Eurokaartjes.
In de afgelopen jaren hebben er landelijk verschillende incidenten in de bus plaatsgevonden. Daarom hebben vervoerders in het hele land met elkaar afgesproken maatregelen te nemen om de veiligheid in de bus te vergroten en te zorgen voor minder contant geld in de bus. De eerste maatregel in Groningen is het plaatsen van pinautomaten op Qlinks 3 en 4.  Verder gaat het OV-bureau met speciale acties de aanschaf en het gebruik van de OV-chipkaart bevorderen.
Vanaf de start van het gebruik van de OV-chipkaart is de inzet geweest zo veel mogelijk reizigers te stimuleren de kaart te gebruiken. Ook dit vermindert het contant geld in de bus. De afgelopen jaren zijn de tarieven van de OV-chipkaart wel aangepast aan het prijspeil, maar de Eurokaartjes die contant afgerekend worden in de bus niet. Inmiddels bleek het in veel gevallen goedkoper te zijn om te reizen met een Eurokaartje.
Daarom worden de tarieven voor de Eurokaartjes wat verhoogd om het aantrekkelijker te maken met de OV-chipkaart te reizen.
Een kaartje voor twee zones gaat 2,50 euro kosten in plaats van 2 euro. Verder komen er minder verschillende soorten kaartjes, waardoor minder contant geld nodig is. Er komen standaardtarieven van 2,5; 5; 7,5 en 10 euro. Hierdoor zijn er maar twee soorten kaartjes nodig van 2,50 en 5 euro.
Naar verwachting gaan de wijzigingen per april 2017 in.
 
 
 
Laatste nieuws