zondag 19 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - De raad in het vizier 7 maart 2014

Claim van kwart miljoen bij gemeente van organisator TT Festival 2013. Wethouder Wethouder Henk Matthijsseantwoordt niet
ASSEN -  De gemeente hangt een claim van een kwart miljoen euro boven het hoofd. Tijdens het Vragenhalfuur confronteerde Kees Boonzaaijer (PLOP) wethouder Henk Matthijsse met de mededeling dat de organisator van het TT Festival van vorig jaar. G.K Productions  uit Leeuwarden en grote financiële claim heft neergelegd.
“Wat is de invloed van die e claim op de TT Motorweek van dit jaar?” vroeg hij. `
G.K dacht afspraken te hebben voor de komende jaren, mar die afspraken worden niet gehonoreerd.
Wethouder Matthijsse zei dat hij in de afgelopen tijd gesprekken met alle betrokken partijen had gevoerd. Hij was dan ook blij verrast dat de grote horeca-ondernemers, horeca- Nederland en horeca-afdeling Assen door de oprichting van dit investeringsfonds bereid waren om voor dit jaar de problemen op te lossen.
Hij waardeerde dit initiatief, dat tot stand is gekomen in overleg met de stichting TT festival. Het blijkt dat de horeca-ondernemers vertrouwen hebben in de TT motorweek en het festival, omdat het een goede promotie is voor de Motorstad Assen.
“Het ei is gelegd en ik ben blij met het resultaat, zei wethouder Matthijsse. Hij besteedde echter geen woord aan de door GK-productions ingediende claim.
De regels omtrent het Vragenhalfuur lieten niet toe dat Kees Boonzaaijer verder op de zaak kon ingaan. Maar dat er iets onaangenaams kan gebeuren als het gaat om de financiële gevolgen voor de begroting, lijkt wel duidelijk.

Bernie Wiegman

 

Laatste nieuws