zondag 19 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - De raad in het vizier 19 februari 2014

PLOP wil aantal Culturele Ambassadeurs laten uitbrei-den met coryfee uit de Blueswereld
ASSEN – Stadspartij PLOP heeft het College in een brief voorgesteld het aantal Culturele Ambassadeurs uit te breiden met een vertegenwoordiger uit de wereld van de Blues.
Aanleiding is de speech van Jan Postma, voorzitter van de Asser Blues Stichting, bij de opening van het Bluesweekend in januari. Hij prees de benoeming van de vijf Culturele Ambasaeurs door de gemeente Assen. Het is de bedoeling dat zij de stad promoten en van nieuwe culturele impulsen voorzien. Daarnaast betoogde de voorzitter van de Bluesstichting dat de Blues zich onvoldoende herkent in de Raad van Culturele Ambasaeurs. Betrokkene hield een pleidooi om ook een persoon uit de Blues-scene te benoemen.
De Plopfractie heeft op 10 februari de suggestie van de Asser Blues Stichting overgenomen en stelt het College voor om op het voorstel van de Asser Blues Stichting in te gaan

'De onderbouwing van het voorstel ligt in het feit dat Assen een grote Blues gemeenschap heeft die niet alleen jaarlijks grote groepen Assenaren en Bluesliefhebbers van buiten Assen tijdens het blues-weekend op de been brengt, maar waarin daarnaast ook een aantal lokale bands in Assen actief is. We herinneren u er verder aan dat de Bluesdagen zijn uitgegroeid tot een kwalitatief goed festival met internationale uitstraling.
Mede hierdoor wordt Drenthe met als hoofdstad Assen als de blues-provincie van Nederland gezien.
Mocht u het voorstel omarmen en er uitvoering aan willen geven dan doen we u de suggestie de volgende personen te kandideren voor genoemde functie: Egbert Meyers, woonachtig in Grolloo, cultureel ondernemer, muzikant en programmamaker bij RTV Drenthe, en Erwin Java oud-Assenaar nu woonachtig in Groningen, gitarist bij King of the World en docent aan een muziekschool.
Uiteraard behoudt u het volste recht om een eigen kandidaat te benoemen.'

*

 

Laatste nieuws