zaterdag 18 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - De raad in het vizier 14 februari 2014

     De Raad in het Vizier Winkelen op zondag van twaalf uur af toegestaan.
Wel of niet betaald parke-ren nog punt van discussie
Raadslid Egbert PrentASSEN - De winkelsmogen binnenkort op zondag open zijn. De raad had weinig moeite met het aanpassen van de verordening. Zondag wordt een gewone dag. En dat betekent parkeren als op een gewone dag. Dus moet er worden betaald. . Maar daar waren niet alle fracties even blij mee.
Egbert prent (Du/Pr) wilde het parkeren op zondag gratis houden. Dat trekt volgens hem ok bezoekers naar de stad en dat is goed voor de ondernemers.
Kees Boonzaaijer (PLOP) sloot zich hierbij aan. “We moeten gastvrij zijn en gratis parkeren is een extra faciliteit”
Harmke Vlieg (Chr.U) vroeg de PLOP man Boonzaaijer waarom die gastvrijheid dan niet gold voor de zaterdag of de vrijdagavond. Maar er kwam geen reactie.
Eddy de Korte (CDA), Jaap van Oostrum PvdA), Inge Eshuis (D66) en Harmke Vlieg (ChrU) waren van mening dat het al of niet betaald parkeren op zondag meegenomen zou moeten worden bij de bespreking van het parkeerbeleid.
Dat moet volgens de planning voor de zomer aan de orde komen. Harmke Vlieg wilde ook weten of het college nog in gesprek ging met ondernemers of de kaarten voor ver de parkeerontheffing van werknemers  nu ook voor de zondag helden.
Wethouder Henk Matthijsse zei dat alle zaken betreffende het parkeren in het nieuwe parkeerbeleid zullen worden meegenomen. Het is dan aan de raad daar Raadslid Harmke Vliegover te beslissen.   
Harmke Vlieg was van mening dat de reclame voor de koopzondag door de gemeente gestopt kan worden want het  gaat nu immers een gewone winkeldag geworden. Het uitbreiden van de ventertijden voor het laden en lossen op zondag is volgens haar niet nodig.
Ook wilde zij  weten hoeveel handhavers er extra ingezet gaan worden en wat dat gaat kosten. Hier moest de wethouder het antwoord schuldig blijven. Hij zegde toe het antwoord binnenkort naar de raad te Raadslid Aly Joustra (SPsturen.
Aly Joustra (SP) stelde vast dat de belangen van werknemers, die nu op zondag moeten werken, niet in de besluitvorming zijn  meegenomen. Zij wilde na een  jaar een evaluatie met aandacht voor het winkelbestand in Assen, de leegstand en de beleving van de Assenaren.
Wethouder Matthijsse zei dat het college daar geen behoefte aan heeft.
In de raadsvergadering van 6 maart valt de beslissing. Maar de uitkomst is al duidelijk. De winkels gaan op zondag van twaalf uur af

Bernie Wiegman

 

omhgecorr

Laatste nieuws