zondag 26 januari

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Kunst & Cultuur 9 oktober 2012
Twaalf Noordelijke Realisten uit Drents Mueum tijdelijk naar UMC in Groningen 
ASSEN - Harry Tupan, conservator van het Drents Museum en Frans Jaspers van de Raad van Bestuur van het UMCG  openen donderdag 11 oktober een expositie onder de titel ‘Noordelijke Realisten uit het Drents Museum’
.
De werken komen van Arnout Albada, Sam Drukker, Peter Durieux, Douwe Elias, Albert Greving, Peter Hartwig, Pieter Pander, Ben Rikken, Hester Schroor en Piet Sebens. Het gaat om kunstenaars van verschillende generaties, werkend in uiteenlopende stijlen, die (vaak) verbonden zijn (of waren) aan Academie Minerva in Groningen.
Het UMCG heeft een kunstgenootschap dat kunst in vele vormen onder de aandacht brengt. In het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink (TaT) zijn niet alleen het UMCG en diverse Noordelijke musea, maar ook galerieën en het kunstonderwijs verenigd; medewerkers en bezoekers komen op hun weg in het U- Medisch Centrum op allerlei momenten met kunst in aanraking.
Ze zien de relatie tussen kunst, gezondheidszorg en de toekomstplannen van het UMCG verbeeld. denten van Academie Minerva.
_________________________________________________
De expositie is te zien tot 12 januari 2013.
Laatste nieuws