zondag 26 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 16 januari 2012

   Mooie derde plaats voor TTV Oost
Sportieve en gezellige tafel-tennisstrijd om nationale titel voor bedrijfsteams
Tafeltennis voor BedrijvenASSEN – In sporthal ‘De Spreng’ werd zaterdag het Nederlands Kampioenschap Bedrijfstafeltennis afgewerkt.  Aan de titelstrijd namen zes-tien teams deel afkomstig uit het bedrijfsleven, instellingen en buurtverenigingen. De or-ganisatie was in handen van de  ‘Asser Bedrijfs Tafeltennis Bond’ (ABTB). Liefst vier Asser teams waren van de partij: Lariks (wijkvereniging Lariks), De Marsmeppers (wijkvereniging Marsdijk), Tafeltennisvereniging Oost en het bedrijf SPX, dat tevens hoofdsponsor was.
Aan het slot van de dag werd er zelfs een Asser succes geboekt door het team van ‘Tafeltennis Vereniging Oost’. Dit eindigde op een zeer verdienstelijke derde plaats.
Het toernooi ging om half tien van start. Vele teams hadden daarvoor nog even de tijd nodig om te acclimatiseren na de lange reis die sommige moesten maken om in Assen te komen. De teams waren afkomstig uit Eindhoven, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Den Haag en Leiden. 
Het toernooi had dit jaar eigenlijk moeten plaatsvinden in Arnhem maar in september bleek dat het hier niet door kon gaan en ging de organisatie naar Assen, waar in de sporthal van ‘De Spreng’ twaalf tafeltennistafels stonden opgesteld waarop vrijwel gelijktijdig werd gespeeld.
Hierdoor hoefden de teams niet lang te wachten om weer aan een nieuwe partij te kunnen beginnen.
Assenaar Dick Hummel van het Asser bedrijf SPX was één van de deelnemers aan het NK.
“Ons team heeft het vandaag niet zo goed gedaan maar dat mag de pret niet drukken. Vorig jaar deed ik in Tilburg voor het eerst mee. Dat was een heel andere ervaring. Daar waren minder tafeltennistafels waardoor wij soms lang moesten wachten voordat wij aan de beurt waren.
Hier in De Spreng ging dat prima. Ondanks onze laatste plek hebben wij hier lekker gespeeld en ook dat is heel belangrijk”, aldus Dick Hummel.
Voorzitter Geert Hazeveld
van de ABTB keek zeer tevreden terug op het, NK. “In 1993, 2003 en 2006 is dit toernooi eerder georganiseerd op andere plekken in Assen. Mede dankzij de samenwerking met de Tafeltennis Vereniging Assen, die hier in De Spreng is gehuisvest, hebben wij er een succes van kunnen maken. Alle benodigde attributen voor het tafeltennissen zijn hier aanwezig en daar mochten wij gebruik van maken. Er zijn misschien mensen die denken dat een bedrijventoernooi zuiver cTafeltennis voor Bedrijvenreatief is, maar niets is minder waar. In deze klasse wordt zeer fanatiek gespeeld. Ik denk dat het niveau een beetje te vergelijken is met het beste van de landelijke derde divisie. En dat is best hoog. De dag is prima verlopen en van de teams die van ver moesten komen hoor ik ook positieve geluiden.
Daarnaast ben ik er natuurlijk heel erg trots op dat één van onze Asser teams bij de eerste drie is geëindigd.  Al met al was het een prima toernooi waar de gezelligheid en sportiviteit voorop stonden”, vertelde een tevreden Geert Hazeveld.
De uitslag:
1. en kampioen Tafeltennisvereniging ‘Renata’ uit Eindhoven
2. Tilburgse studenten tafeltennisvereniging Hyperion
3. Tafeltennisvereniging Oost uit Assen
4. HTOV uit Nijmegen

 

Laatste nieuws